Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


Συγχαίροντας τους συνομιλητές του για τις πρωτοβουλίες τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι μαζί με την τοπική κοινωνία συγκρότησαν ένα ευρύ και αρραγές πλουραλιστικό μέτωπο, προκειμένου να προστατεύσουν το δημόσιο αγαθό, το νερό, από τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης που θα οδηγούσε, όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην υποβάθμιση της ποιότητας του δημόσιου αυτού αγαθού, καθώς και σε τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγιεινή.

Επικαλούμενος το πρόσφατο δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, με πρωτοβουλία τοπικών φορέων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι "οι 220 περίπου χιλιάδες ψηφοφόροι έδωσαν την απάντησή τους για το πώς θέλουν την ύδρευση και το νερό στη Θεσσαλονίκη. Το θέλουν υπό δημόσιο έλεγχο, δημόσιο αγαθό, που πρόσβαση θα έχει ο κάθε πολίτης και οι δημόσιες αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την ποιότητά του".

"Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος", συνέχισε ο κ. Τσίπρας, "βρίσκει τη χώρα εγκλωβισμένη σε μια καταστροφική για το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους μνημονιακή πολιτική".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι παραλίες, δάση, αρχαιολογικοί χώροι, λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτοί πόροι, ακόμα και το νερό, το απαραίτητο συστατικό για τη ζωή είναι σε διαδικασία εκποίησης, σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, πώλησης, πράγμα που εγκυμονεί πολύ μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.