«Περιμένω έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Η Κόστα Ρίκα έδειξε στους ομίλους ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Είναι οργανωμένη, συγκεντρωμένη, ανταγωνιστική. Περιμένουμε ότι θα παίξουμε με μια ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης».
«Αν θέλουμε να προχωρήσουμε, πρέπει να είμαστε καλύτεροι από την Κόστα Ρίκα. Ένας θα κερδίσει. Έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι δύο ομάδες με διαφορετικά στιλ, ελπίζω να κερδίσει η Ελλάδα».
Είναι τα πρώτα λόγια του Φερνάντο Σάντος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης της εθνικής μας ομάδας κόντρα στην Κόστα Ρίκα, για την οποία σημείωσε:
«Δεν ήταν άγνωστη η Κόστα Ρίκα. Εγώ την ήξερα. Την ήξερα ως ομάδα. Ήταν στον όμιλο του θανάτου. Πολλοί εξεπλάγησαν ιδιαίτερα όσοι κάνουν προγνωστικά. Έτσι έγινε και με την Ελλάδα το 2004. Την είχαν ξεγραμμένη και πέτυχε αυτό το ιστορικό κατόρθωμα. Για αυτό πρέπει να προσέξουμε. Πρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αλλά θέλει προσοχή στις αντεπιθέσεις της Κόστα Ρίκα, που είναι πολύ καλές».
Σε ερώτηση σχετικά με το αν αισθάνεται σήμερα περισσότερη ευθύνη, συγκριτικά με προηγούμενες αναμετρήσεις της εθνικής, απάντησε: «Η ευθύνη είναι η ίδια για όλες τις ομάδες. Άλλες είναι από την Ευρώπη, άλλες από Ασία. όλες οι ομάδες κάτι κουβαλούν. Δεν μας ενδιαφέρει ότι κάποιες ομάδες αποκλείστηκαν, δεν κουβαλάμε εμείς κάποια ευθύνη. Εμείς ως ομάδα περάσαμε και θέλουμε να δείχνουμε σε κάθε ματς ότι αξίζουμε τον σεβασμό».
Τέλος, αναφορικά με τη λήξη του συμβολαίου του, σημείωσε ολιγόλογα: «Έτσι είναι με τα συμβόλαια. Τελειώνουν στις 30 Ιουνίου. Εμένα λήγει στις 30 Ιουνίου, αλλά έτσι είναι. Άλλοι είναι στην ίδια θέση, άλλοι δεν έχουν καθόλου συμβόλαιο. Αν η ομάδα προκριθεί, θα συνεχίσουμε».



(Πηγή: in.gr)