Ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παλέψουν για τη βιωσιμότητα του επιμελητηριακού θεσμού

Τις φωνές τους προτίθενται να ενώσουν τα αμιγή Βιοτεχνικά Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης, Αθηνών, Πειραιά καθώς και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, σε μία προσπάθεια για τη διατήρηση της βιωσιμότητας των επιμελητηρίων, μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, οπότε και καταργείται η υποχρεωτικότητα εγγραφής σε αυτά. 

Μάλιστα οι διοικητικές επιτροπές των τεσσάρων επιμελητηρίων αναμένεται να συναντηθούν άμεσα, προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες ενέργειες τους. 

Το θέμα συζητήθηκε σε χθεσινή συνάντηση του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παπαδόπουλου και του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Παύλου Ραβάνη. Ο κ. Ραβάνης, μάλιστα, συμμετείχε και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΒΕΘ, όπου τέθηκε επί τάπητος η επόμενη ημέρα των επιμελητηρίων αλλά και η δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η βιοτεχνία. 

Τόσο ο κ. Παπαδόπουλος, όσο και ο κ. Ραβάνης επισήμαναν την αξία του ρόλου των επιμελητηρίων, τονίζοντας ότι αποτελούν το μοναδικό σημείο προώθησης και δικτύωσης της τοπικής οικονομίας και κατά συνέπεια ο επιχειρούμενος αφανισμός τους θα οδηγήσει στη ματαίωση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

«Επιθυμούμε αναβαθμισμένα, και όχι καθημαγμένα, επιμελητήρια που θα μπορούν να συνεισφέρουν στο επιχειρείν. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος για την αντιμετώπιση του προβλήματος της οικονομικής βιωσιμότητας των επιμελητηρίων και να δοθεί λύση. Η συζήτηση θα πρέπει να συνδεθεί με τον εκσυγχρονισμό του επιμελητηριακού θεσμού, βάσει των ίδιων των προτάσεων των επιμελητηρίων» τόνισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ.