handcuffs_1600x1200.jpg
Απατεώνας, ο οποίος υπόσχονταν εργασία σε ανέργους, συνελήφθη, χθες το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για 53χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και προσωρινής κράτησης του 6ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για «απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση».

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, ο 53χρονος είχε εξαπατήσει Θεσσαλονικείς, στους οποίους εμφανίζονταν πότε ως υπεύθυνος εταιρείας, πότε ως εργολάβος – επενδυτής και πότε ως μεσολαβητής δημόσιου ασφαλιστικού φορέα, υπόσχονταν ότι θα μεσολαβούσε σε γνωστούς του για να βρει θέσεις εργασίας και ζητούσε χρήματα για να… «γίνει πιο γρήγορα η δουλειά». Σε άλλους υπόσχονταν ότι μπορούσε να μεσολαβήσει για να εξασφαλίσει προγράμματα οικονομικής στήριξης, προεισπράττοντας τη μίζα του. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να καρπωθεί περίπου 55.000 ευρώ.

Η παράνομη δραστηριότητά του ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, όταν κι άρχισαν οι αναζητήσεις των αρχών, για τον εντοπισμό του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.