Η σπείρα προμηθευόταν παράνομα ποσότητες υγραερίου, τις εμφιάλωνε σε φιάλες και τις διέθετε στην αγορά με τα χαρακτηριστικά ανάλογων προϊόντων.>>>
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση την αστυνομίας στην περιοχή του Αγίου Ρέντη Αττικής. συνελήφθησαν δυο Έλληνες ηλικίας 34 και 45 ετών, καθώς και τρεις Πακιστανοί (29, 30 και 34 ετών), με την κατηγορία της εμφιάλωσης, αποθήκευσης, διακίνησης και παράνομης διάθεσης του υγραερίου και προπανίου.

Οι κατηγορούμενοι από το Μάιο του 2011 είχαν στήσει αυτή την επιχείρηση και με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης προμηθεύονταν ποσότητες υγραερίου και προπανίου και στη συνέχεια τις εμφιάλωναν και τις διέθεταν στην αγορά.

Αναλυτικότερα αφού προμηθεύονταν ποσότητες υγραερίου, προχωρούσαν στην παράνομη εμφιάλωσή τους, τοποθετώντας πλαστούς συρρικνωτές και τάπες ασφαλείας (στις φιάλες), στις οποίες τοποθετούσαν λογότυπο επώνυμων εταιρειών, προκειμένου να πωλούνται στους πελάτες ως αυθεντικές. Στη συνέχεια διέθεταν τις φιάλες αυτές σε καταστήματα λιανικής πώλησης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της παράνομης εταιρείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 1.060 φιάλες, πλήρεις (μίγματος οικιακού υγραερίου και προπανίου) και κενές περιεχομένου, επώνυμων εταιρειών,
  • 1.482 τάπες – πώματα ασφαλείας δεξαμενών με λογότυπα επώνυμων εταιρειών και επιπλέον 208 λογότυπα επώνυμων εταιρειών,
  • αντλία αερίου με εξοπλισμό μετάγγισης-πλήρωσης φιαλών και πιστόλι θερμού αέρα και
  • το χρηματικό ποσό των 2.030 ευρώ.
Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο της εταιρείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. φορτηγά και ένα ρυμουλκό.

Δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης αυτής ήταν σε κατοικημένη περιοχή οι κίνδυνοι για τους περιοίκους ήταν μεγάλοι.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για εμπορία και εμφιάλωση υγραερίου άνευ αδείας, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, καθώς και υπεξαίρεση.

Επιπλέον, αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους, προμηθευτές και ιδιοκτήτες καταστημάτων, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.