Από την πρώτη Ιουνίου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου θα συνδεθεί αεροπορικώς η Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα και με δυνατότητα επέκτασης των πτήσεων, αναλόγως της ζήτησης.
 
Με αφορμή το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης και της αεροπορικής εταιρίας Sky Express, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας και o εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Γιάννης Λιδάκης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, χθες Πέμπτη.

Πέραν των τριών εβδομαδιαίων δρομολογίων, ανακοινώθηκε και μία σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο την τόνωση της τουριστικής κίνησης προς τη Θεσσαλονίκη, μέσω των πτήσεων της Sky Express και σε συνδυασμό με σημαντικές διοργανώσεις του κεντρικού Δήμου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν και τόνισε: “Ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη η πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρίας, καθώς διαπιστώσαμε ότι δεν ξεκινάει απλώς μία αεροπορική σύνδεση με τη Σκιάθο, την οποία η Θεσσαλονίκη την έχει αναμφισβήτητα ανάγκη, αλλά και μία πολυεπίπεδη συνεργασία. Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι μία ιδιωτική εταιρία καταλήγει στο σχεδιασμό της ανάλογα με το συμφέρον της. Είναι ωστόσο ευτυχής συγκυρία, όταν το συμφέρον αυτό εναρμονίζεται με τις ανάγκες μίας πόλης, την προβολή και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της”.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Πέγκας έκανε λόγο για μία ουσιαστική σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τις ελληνικές αεροπορικές εταιρίες, ενώ ο εμπορικός διευθυντής της Sky Express Γιάννης Λιδάκης χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ως έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα προορισμό και ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από και προς τη Σκιάθο, που θα ξεκινήσουν από την 1η Ιουνίου, θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα, Παρασκευή πρωί και Κυριακή απόγευμα. Το κόστος των εισιτηρίων θα κυμαίνεται από 69 έως 90 ευρώ, ενώ οι επιβάτες θα ταξιδεύουν με αεροσκάφος Jetstream των 30 θέσεων.