Κακογουστιά και ανικανότητα καταλογίζει στον Γ. Μπουτάρη και στην "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη" ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης "Συμμαχία Πολιτών", Μάκης Στεργίου.


Με αφορμή την "παράλογη" -όπως τη χαρακτηρίζει- απάντηση που πήρε η "Συμμαχία Πολιτών" από το γραφείο του δημάρχου, για τον λόγο που δεν τοποθετούνται εντός των διαφημιστικών πάνελ, στις στάσεις των λεωφορείων, οι προεκλογικές αφίσες, όπως ορίζει ο νόμος, ο κ. Στεργίου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κύριε Μπουτάρη, εσείς και η παράταξή σας, έχετε ξεπεράσει κάθε όριο κακογουστιάς και ανικανότητας. Εδώ και μια βδομάδα έχουν παραχωρηθεί, όπως ορίζει ο νόμος, οι διαφημιστικοί χώροι στα στέγαστρα των στάσεων των λεωφορείων, για τον κάθε υποψήφιο. Σήμερα, και ενώ εθελοντές της παράταξής μας, θέλησαν να μάθουν με ποιον τρόπο θα τοποθετηθούν οι εκτυπωμένες επιφάνειες εντός των πάνελ, η γραμματεία στο γραφείο του δημάρχου τους ενημέρωσε πως οι αφίσες δεν θα μπουν εντός των πάνελ αλλά θα κολληθούν με ταινία επάνω στη γυάλινη επιφάνεια. Πόση ανοργανωσιά ακόμη να αντέξει ο Θεσσαλονικιός; Πόση υποκρισία ακόμη; Από τη μια καταγγέλλετε την παράνομη αφισοκόλληση και από την άλλη δεν μπορείτε να διασφαλίσετε ούτε τη νόμιμη προβολή;».