Συνέχεια στις ασφαλτοστρώσεις στην Εγνατία την Κυριακή

asfaltos lagkadas_loutra_20130401_01Συνεχίζονται την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 από τις 6.30 το πρωί  οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Εγνατία στο ρεύμα πορείας προς δυτικά.

 

Οι ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν στα τμήματα από την οδό Εθνικής Αμύνης έως την οδό Δ. Γούναρη και από την οδό Ιασωνίδη έως την οδό Σωκράτους. Το οδόστρωμα θα παραδίδεται στην κυκλοφορία τμηματικά, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την παρέλευση του απαιτούμενου χρόνου σκλήρυνσης του ασφαλτοτάπητα και η διέλευση των οχημάτων θα διεξάγεται από τις ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Εγνατία πραγματοποιούνται Κυριακή προκειμένου να μην επιφορτιστεί το κυκλοφοριακό της πόλης κατά τη διάρκεια εργάσιμων ημερών και όταν είναι ανοιχτή η αγορά. Γίνονται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν συντηρήσεις, ενισχύσεις και αντικαταστάσεις ασφαλτικού τάπητα στις ειδικές λωρίδες λεωφορείων και σε οδούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου λόγω παλαιότητας ή βαριάς κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν φθορές, ανωμαλίες και καθιζήσεις, όπως εγκάρσιες αυλακώσεις, λακκούβες, τροχαυλακώσεις κλπ. Είχαν αναβληθεί για λόγους ποιότητας και ασφάλειας του οδοστρώματος-

Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.000 €, και περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης συνολικής επιφάνειας 20.000 m2 στις οδούς Βασ. Όλγας, Βασ. Γεωργίου, Εγνατία και Μητροπόλεως όπου έχουν καταγραφεί επικίνδυνα σημεία.

Σχόλια