Μηχανήματα αξίας χιλιάδων ευρώ, καινούργια και χρησιμοποιημένα ρημάζουν εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του ΚΤΕΟ, που μάλιστα έχει πλυμμηρίσει στον υπόγειο χώρο του με νερό που έχει φτάσει στα δύο μέτρα ύψος. Μάλιστα εκεί υπάρχουν και άλλα μηχανήματα που φυσικά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. 

Όλα αυτά γίνονται στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Δυτικού Τομέα, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Η εγκατάλειψη και η αδιαφορία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν περιορίζεται μόνο στο κτίριο του πρώην ΚΤΕΟ που δεν λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Η κατάσταση στο αρχείο της υπηρεσίας είναι τριτοκοσμική με τους φακέλους των διπλωμάτων και των οχημάτων να στοιβάζονται όπως νάνε στα ράφια δύο ορόφων του κτιρίου, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι πολίτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι για την έκδοση ενός διπλώματος απαιτείται περίπου διαδικασία πολλών ημερών που ξεπερνάει το μήνα, αφού οι υπάλληλοι δυσκολεύονται να βρούνε τους φακέλους στο απίστευτο χάος που επικρατεί. 

Την κατάσταση αυτή διαπίστωσε σε επίσκεψη του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και αγανάκτησε με τη τριτοκοσμική κατάσταση που αντίκρυσε. 

Όπως ανέφεραν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας η αρμόδια για τη λειτουργία της υπηρεσίας ΠΚ Μακεδονίας, αδιαφορεί. Χαρακτηριστικά είπαν ότι πριν από λίγο καιρό άρχισε η ψηφιοποίηση των αρχείων χωρίς ωστόσο να υπάρχει επαρκής εξοπλισμός. Η ΠΚ Μακεδονίας εφοδίασε την υπηρεσία με μόνο δύο σκάνερ για να σκανάρουν τους χιλιάδες φακέλους! Μάλιστα στο κτίριο δεν λειτουργεί κανένα φωτοτυπικό, παρά μόνο αυτό του διευθυντή, που δεν επαρκεί φυσικά να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες της υπηρεσίας.




ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΤΕΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ 

Μια έφοδος αθίγγανων πριν από χρόνια στο εγκαταλελειμμένο και αφύλακτο κτίριο έγινε αιτία να πλημμυρίσει το υπόγειο με νερό ύψους δύο μέτρων με αποτέλεσμα να καταστραφεί όσος μηχανολογικός εξοπλισμός δεν είχε κλαπεί. Ο λόγος είναι ότι οι αθίγγανοι έκλεψαν τα καλώδια του ηλεκτρικού με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν οι αντλίες που τραβούσαν τα υπόγεια ύδατα! 



Πριν από δύο χρόνια περίπου ο περιφερειακός σύμβουλός και νυν υποψήφιος με τον συνδυασμό «Μακεδονία Πρωταθλήτρια», Βασίλης Τουλίκας, είχε προτείνει στον κ. Τζιτζικώστα, να στεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, μαζί με όλες τις εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να λειτουργήσει ως συντονιστικό κέντρο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. 

Ο κ. Τουλίκας ενημέρωσε τον Γ. Ιωαννίδη και τον διευθυντή της διεύθυνσης Συγκοινωνιών ότι , η πρόταση αυτή αγνοήθηκε από τον απερχόμενομ περιφερειάρχη με αποτέλεσμα το τεράστιο κτίριο να μένει εγκαταλελειμμένο. Σύμφωνα με τον κ. Τουλίκα η πρόταση αυτή εκσυγχρονίζει το θεσμό των εθελοντών διασωστών, όπως ακριβώς γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.