Στελέχη της κοινοπραξίας Αποστολόπουλου - Mekorot (είναι η Ισραηλινή εταιρία που ενδιαφέρεται για την ΕΥΑΘ), θα βρίσκονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τεχνική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.


Την είδηση μεταδίδει η voria.gr κι επισημαίνει πως η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των διαδικασιών του διαγωνισμού πώλησης του 51% της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι, παρόμοια επίσκεψη πραγματοποίησε και η κοινοπραξία Άκτωρ-Suez (γαλλική εταιρία), ενώ οι Μekorot - ΜΙΥΑ - Όμιλος Αποστολόπουλου - ΤΕΡΝΑ, ανέβαλαν την επίσκεψή τους ενόψει της απόφασης του ΣτΕ επί της προσφυγής των εργαζόμενων. Το ΣτΕ απέρριψε, για τεχνικούς λόγους, την προσφυγή (έκρινε ότι την προσφυγή έπρεπε να καταθέσουν οι καταναλωτές νερού κι όχι οι εργαζόμενοι) και, ενόψει νέας προσφυγής, από καταναλωτές αυτήν τη φορά, τα στελέχη της κοινοπραξίας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την επίσκεψή τους.

Όσον αφορά τους δικαστικούς αγώνες, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με την υπ΄ αριθμ. 1906/2014 απόφασή της έκανε δεκτή την αίτηση κατοίκων της Αθήνας που ζητούσαν να ακυρωθεί η μεταβίβαση, χωρίς αντάλλαγμα, από  το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ), του 34,033% του μετοχικού κεφαλαίου (36.245.240 μετοχές) της ΕΥΔΑΠ, κάτι που, ίσως, αποτελέσει πρόκριμα και για την υπόθεση της ΕΥΑΘ, ειδικά μετά το άτυπο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε κατά την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο οποίο ψήφισαν 220.000 ψηφοφόροι (από ένα σώμα 500 και πλέον χιλιάδων), όπου ποσοστό άνω του 98% ( πάνω από 213.000 άτομα) τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης.