karamanlis_ekloges_20140518_01Τη δική του παράδοση έχει δημιουργήσει, στις εκλογές, ο Κώστας Καραμανλής. Σήμερα, για άλλη μία φορά, την τήρησε με θρησκευτική ευβλάβεια:

 

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος πολιτικός που ψήφισε σήμερα. Στις 7.30 το πρωί, βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο Αγίου Ελευθερίου Θεσσαλονίκης, όπου ψηφίζει παραδοσιακά. Χαιρέτισε αυτούς που τον περίμεναν, κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του εκλογικού τμήματος, ψήφισε και, λίγα λεπτά αργότερα, αποχώρησε, χωρίς να κάνει την παραμικρή δήλωση.

Ο κ. Καραμανλής ήταν ευδιάθετος και χαιρέτισε όσους έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι. Και ήταν αρκετοί! Τον χειροκρότησαν και κάποιοι τον ασπάστηκαν.

Μεταξύ αυτών που τον υποδέχτηκαν ήταν και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΔΑ, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος, πλέον, ακολουθεί διαφορετική πολιτική πορεία από τη Νέα Δημοκρατία. Ο διάλογός τους ήταν ιδιαίτερα σύντομος:

-Γεια σου πρόεδρε, του είπε ο Ψωμιάδης.

-Γεια σου Παναγιώτη, απάντησε ο Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναχώρησε, ήδη, για την Αθήνα, καθώς η σύζυγός του, Νατάσσα, ψηφίζει στη Γλυφάδα και ήθελε να βρεθεί κοντά της και στα παιδιά τους, για να παρακολουθήσουν όλοι μαζί τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.