Σε ένα παιχνίδι δίχως …αύριο στο Καυτανζόγλειο που ολοκληρώθηκε στο 100΄ ο Ηρακλής πήρε την πολύτιμη νίκη κόντρα στη Νίκη Βόλου, χάρις στο πολύ όμορφο γκολ σε εκτέλεση στο 60΄ από τον Σάββα Σιατραβάνη.

Οι «κυανόλευκοι», γεμάτοι πάθος, τσαγανό, δύναμη και αρκετή διάθεση μπήκαν στο ματς με ένα και μοναδικό σκοπό, να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς. Ο …εκρηκτικός Ηρακλής του πρώτου 15λεπτου λίγο έλειψε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης μόλις στο πέμπτο λεπτό αλλά η υπέροχη έμπνευση (σουτ από πλάγια θέση) και εκτέλεση του Ντάριο Ζάχορα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστολίδη.
Εν συνεχεία η Νίκη ισορρόπησε, πήρε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε δις με τους Πινέιρο και Ανιέτε αλλά οι προσπάθειες αμφότερων σταμάτησαν πάνω στον εξαιρετικό Χουάντερσον. Η έμπνευση του Σουλίδη (παρόμοια με αυτή του Ζάχορα) δεν βρήκε στόχο και  τα συνθήματα υπέρ του «Γηραιού» διαδέχθηκαν τα «ουφ» της εξέδρας.
Ο Ηρακλής εν συνεχεία προσπάθησε να απειλήσει με μακρινά σουτ αλλά ο σταθερός Αποστολίδης, δήλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε με τις επεμβάσεις του διατηρώντας το μηδέν.  
Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε και πάλι στην ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε ο Τζιώρας μέσα από την μικρή περιοχή του Χουάντερσον, πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στην επανάληψη, ο «Γηραιός», μπήκε και πάλι δυνατά αλλά το σουτ - φάουλ του Ζάχορα στο 57΄ όπως κι η τελική στην εστία του Σιατραβάνη, δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου. Η φάση η οποία στιγμάτισε την αναμέτρηση διαδραματίστηκε με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ανιέτε έγινε αποδέκτης της φάσης μέσα στην περιοχή του Ηρακλή, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Χουάντερσον. 
Στην εξέλιξη της φάσης ο Ηρακλής πέρασε με τη σειρά του στην επίθεση, ο Ματσούκας επιχείρησε το σουτ, η μπάλα ωστόσο κόντραρε σε σώματα αμυντικών καταλήγοντας στον Σιατραβάνη που με έναν «κεραυνό» εκτέλεσε τον Αποστολίδη για το 1-0.
Έπειτα και μέχρι τη  λήξη της αναμέτρησης δεν …παίχτηκε ποδόσφαιρο, ενώ δεν έλειψαν και οι κοκορομαχίες εντός του αγωνιστικού χώρου. Αιτία βέβαια το ...επεισόδιο μεταξύ Παπαστεριανού και Τζιώρα όπου έσπειρε τον πανικό μέσα στο γήπεδο. 
Μέσα στα …παρατράγουδα ο Ηρακλής έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Ματσούκας πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια για χτυπήμα εκτός φάσης πάνω στον Τζιώρα.
Το τελικό σφύριγμα του Κουτσιαύτη βρήκε άπαντες στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο να πανηγυρίζουν για τη δεύτερη νίκη αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε, σε αντίθεση με τα σκυμμένα κεφάλια που εμφανώς διέκρινες στο πάγκο των Βολιωτών.  

Εξαιρετική η διαιτησία του Κουτσιαύτη (Άρτας) με βοηθούς τους Μαγιάννη (Άρτας), Ποντίκη (Πρέβεζας).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Παπαστεριανός, Τσιλιανίδης (90’+1 Κουρούπης), Λίμα, Σιατραβάνης (74’ λ.τρ. Παληγεώργος), Κοντοδήμος, Ιντζόγλου, Ματσούκας, Σαββίδης, Ζάχορα (90’+5 Κουρδάκης).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αποστολίδης, Ακασού (66’ Ζουλιώτης), Σοϊλέδης, Γιώτας, Ρεπετσάς, Πινιέιρο, Σουλίδης, Ρονκάτο (86’ Γκότοβος), Ισάακ (61’ Μανουσάκης), Ανιέτε, Τζιώρας.