xeirobombida_lampraki_20130810_01.jpg
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν έπειτα από τις απολογίες τους στον γ' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, επιχειρηματίας και εκτελεστής, για συμβόλαιο θανάτου!

 

Πρόκειται για 50χρονο επιχειρηματία ελληνικής καταγωγής και 42χρονο Γεωργιανό. Κατηγορούνται ότι ο πρώτος έδωσε εντολή εκτέλεσης του 54χρονου συνεταίρου του, δολοφονία την οποία ανέλαβε ο δεύτερος από τους κατηγορούμενους. Πάντως και οι δύο, απολογούμενοι, αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Μάλιστα, ο 50χρονος υποστήριξε ότι, την ημέρα της δεύτερης απόπειρας ανθρωποκτονίας, βρισκόταν στο Λαγκαδά και μοίραζε προεκλογικό υλικό κόμματος!

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 50χρονος, με βάση ιδιωτικό συμφωνητικό, δικαιούνταν μέρος των κερδών του πρατηρίου υγρών καυσίμων του 54χρονου –ποσό που, σύμφωνα με το συμφωνητικό, δε θα ξεπερνούσε τα 4.000 ευρώ. Ωστόσο, στην πορεία άρχισαν οι καβγάδες για τα οικονομικά και, πάντα σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 50χρονος “προσέλαβε” τον Γεωργιανό (που εργάζονταν, περιστασιακά, στο βενζινάδικο) για να… βγάλει από τη μέση το συνεταίρο!

Ο 54χρονος, όμως, αποδείχτηκε… πολύ σκληρός για να πεθάνει: Παρά το ότι, δυο φορές, τον περασμένο Αύγουστο, ο Γεωργιανός παγίδεψε, με χειροβομβίδες, τη μοτοσικλέτα του βενζινά(φωτογραφία), παρά το ότι τον περασμένο Ιανουάριο τον πυροβόλησε από απόσταση αναπνοής την ώρα που εκείνος έβγαινε από το σπίτι του, ο 54χρονος, απλά, την τελευταία φορά, τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο! Μάλιστα, από τις δυο επιθέσεις με χειροβομβίδες, δεν είχε ούτε γρατζουνιά, αφού αυτές δεν εξερράγησαν!

Ο ανακριτής δεν πείστηκε από τις απολογίες τους και, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, αποφάσισε την προφυλάκισή τους.