Kalafatis_FocusFm_20140402_01.jpg
Το θέμα του δημοψηφίσματος για το νερό προσπαθεί να “σηκώσει” η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ενόψει ευρωεκλογών, αφού ο υποψήφιος δήμαρχος Στ. Καλαφάτης επέμενε στο ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι άτυπο.

 

Σε ερώτηση για το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Εντάξει» τόνισε ότι είναι ένα άτυπο δημοψήφισμα και ότι «δεν διασφαλίζει κανείς την εγκυρότητα» και αναρωτήθηκε τι λένε οι δικαστικοί και ποια είναι ακριβώς η διαδικασία που δεν έχει επακριβώς καθοριστεί, μόλις τέσσερις ημέρες πριν.

Επί της ουσίας, για το θέμα της ΕΥΑΘ, ο Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε ότι πάγια θέση του είναι ότι «Δεν μπορεί να πωληθεί το νερό. Δεν μπορεί να πωληθούν τα δίκτυα. Αλλά αν υπάρχει ένας καλύτερο management για επενδύσεις και καλύτερη ποιότητα με χαμηλότερες τιμές, γιατί όχι;». 

Στο επιτελείο του Μπουτάρη αναζητούν το ηχογραφημένο απόσπασμα, αφού η διοίκηση του δήμου έχει “σηκώσει” ψηλά το θέμα του δημοψηφίσματος. Αναμένεται ότι ο επόμενος προεκλογικός πόλεμος στη Θεσσαλονίκη θα είναι… για το νερό!

Όσο για το έργο της νυν διοίκησης, στην ίδια συνέντευξη, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Σταύρος Καλαφάτης είπε: «Ο νυν δήμαρχος είναι κάτι σαν προστατευόμενο είδος, σαν να έχουμε το Μπουτάρης – Μπουτάρης. Ψάχνω εγώ, ψάχνουμε όλοι, αλλά και ο ίδιος, αλλά δεν βρίσκουμε τι άφησε στην πόλη». Πρόσθεσε ότι τον ψάχνει για διάλογο πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά ο δήμαρχος δεν ανταποκρίνεται. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επίσης παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Μηταφίδης έχουν μία υποτονικότητα στην αντιπαλότητα με τον κύριο Μπουτάρη και για αυτό το λόγο εκτίμησε ότι μία «ντεμέκ αριστερά» σιγά – σιγά απορροφά την «κλασική αριστερά».

Στο θέμα του Λιμανιού ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να έρθει ο Υπουργός, και όχι ο διορισμένος επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, να ενημερώσει την πόλη, ζήτησε να γίνει αξιοποίηση του λιμανιού με τρόπο που να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον και η ανάμιξη οποιουδήποτε επενδυτή να γίνεται με διαφάνεια και κέρδος για την πόλη. Και σημείωσε ότι η ανάπτυξη του λιμανιού με ιδιώτες θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. «Δεν μπορεί να μείνει έτσι το λιμάνι. Πρέπει να φύγει μπροστά η πόλη. Το λιμάνι πρέπει να είναι ο δυνατός αναπτυξιακός κριός της Θεσσαλονίκη», τόνισε χαρακτηριστικά.