«Γνωρίζουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες που έχει η Κεντρική Μακεδονία. Αποδείξαμε ότι γνωρίζουμε πώς να τα αντιμετωπίζουμε. Αξιοποιούμε, προς όφελος του τόπου, όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».


Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας στην ομιλία του στην Έδεσσα χτες το βράδυ.

Στον ίδιο τόνο, πρόσθεσε: «Αποδείξαμε ότι θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε έργο για τον τόπο και τους συμπολίτες μας. Και θέλω από εδώ, την Έδεσσα, να θυμίσω σε όλους πως δεν έρχομαι τώρα, μετά από χρόνια, να σας πω τι θα κάνουμε και πώς θα το κάνουμε. Δεν προέκυψε ξαφνικά το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μας. Δεν θυμήθηκα τώρα τη Μακεδονία». 

Ο κ. Τζιτζικώστας απαρίθμησε τα έργα που επί των ημερών του ως περιφερειάρχη έγιναν στην περιοχή: «Ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε το νέο κτίριο στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, αξιοποιήσαμε κονδύλια ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για παρεμβάσεις και κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, ώστε να έχουν αξιοπρεπείς και σύγχρονες συνθήκες μάθησης τα παιδιά στην Έδεσσα και σε ολόκληρη την Πέλλα, εξοπλίζουμε τα κέντρα υγείας και τις μονάδες παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε όλο το νομό με 600.000 ευρώ, βελτιώνουμε το δίκτυο παρέχοντας ποιοτικό πόσιμο νερό με έργα προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ και, τέλος, ολοκληρώσαμε το Τμήμα Παραλίμνης του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, που το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε το 2006, πέρασε από μύρια εμπόδια, όμως κατορθώσαμε να το ξεμπλοκάρουμε και να το φτιάξουμε».

Αναφερόμενος στο σχεδιασμό της περιφέρειας για τη νέα προγραμματική περίοδο, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας: «Κάποιοι τάζουν, χωρίς να ξέρουν τι τάζουν. Εμείς σας λέμε ότι οι μελέτες του έργου ολοκληρώθηκαν με πόρους της περιφέρειας και πως το έργο θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ως ενιαίο έργο. Και αυτό θα γίνει από τη δική μας διοίκηση, στην πράξη κι όχι στα λόγια».

Της ομιλίας του κ. Τζιτζικώστα, προηγήθηκε χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ενώ παρέστησαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και φίλοι της «Αλληλεγγύης» στην Πέλλα. Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε πως «η νίκη μας στις εκλογές δεν εκπληρώνει κάποιες πολιτικές μας φιλοδοξίες. Δηλώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε ανθρώπους δοκιμασμένους σε θέσεις ευθύνης. Δηλώνει επίσης την αναγνώρισή της προσφοράς τους, αναγνωρίζει πως είναι άνθρωποι έμπειροι που αγωνίζονται και καταθέτουν τις δυνάμεις τους με τη σειρά τους, άξιοι και ικανοί με μοναδικό σκοπό τη θέληση για να δουλέψουν ανιδιοτελώς για το καλό του τόπου».