12 - 1

Τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και, βαθμιαία, στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια, αναμένουν, σήμερα Σάββατο 3 Μαΐου, για όλη τη χώρα, οι μετεωρολόγοι.

 

Επίσης, σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα, αρχικά στα βορειοδυτικά και προς το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα στα νότια της χώρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Για τη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές –και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 21 βαθμούς κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά από το απόγευμα και το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ανατολικά το πρωί. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 9 ως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 5 ως 17 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 ως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο από 8 ως 19 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 ως 26 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία από 12 ως 23 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 ως 20 βαθμούς Κελσίου.