Απόλυτος ως προν τη συμμετοχή του Αρη αποκλειστικά σε επαγγελματικές κατηγορίες εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Παναγιώτης Στεφανίδης .

Ο νυν πρόεδρος της διοίκησης του Αρη, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αρένα» τονίζοντας πως στόχος των μετόχων είναι η παραμονή της ομάδας σε επαγγελματικό επίπεδο (Football League).

Αναλυτικά  όσα δήλωσε ο πρόεδρος της «κίτρινης» ΠΑΕ:

«Αυτό που μας απασχολεί πρωτίστως είναι να κάνουμε ότι δυνατό για να πετύχουμε το καλό του Αρη. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και πλάνο, ορισμένα πράγματα είχαν ειπωθεί και στην τελευταία Γενική Συνέλευση. Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των πιστωτών, γίνονται καθημερινά συναντήσεις. Προσπαθούμε να κρατήσουμε παράλληλα τα παιδιά της ομάδας, τους ποδοσφαιριστές, ώστε να μην έχουμε επιπλοκές στο θέμα του ρόστερ, να έχουμε μια βάση να χτίσουμε στην πορεία. Βλέπουμε δημοσιεύματα για δικούς μας ποδοσφαιριστές, που έχουν υπογράψει σε άλλες ομάδες.

Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες και παράλληλα επεξεργαζόμαστε το σχέδιο που έχουμε, προκειμένου να παραμείνει η ομάδα στην Β’ εθνική, αν και εφόσον είναι εφικτό αυτό και με τους όρους που έχουμε θέσει. Υπάρχουν και άλλα θέματα, που μας απασχολούν, όπως το θέμα του γηπέδου. Έχουν γίνει και εκεί ενέργειες και θα ανακοινωθούν πάρα πολύ σύντομα. Έχουμε προχωρήσει κάποιες επαφές και επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα «business plan», το οποίο θα παρουσιάσουμε στην Κοινωνία Μελών Αρη, όταν γίνει η συνέλευση. Απλά, αυτά τα πράγματα δεν ανακοινώνονται, όταν δεν είναι έτοιμα…» πρόσθεσε αρχικά ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Δική μας επιθυμία είναι να κάνουμε την ύστατη προσπάθεια, ώστε ο Αρης να βρίσκεται στην Β’ εθνική. Δεν είναι δική μας απόφαση. Είναι απόφαση των μετόχων. Εμείς θα πάμε στην συνέλευση όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι, ώστε να δείξουμε ότι ο Αρης μπορεί να επιβιώσει. Είναι κάποιοι παράμετροι που πρέπει να υπάρχουν, ώστε ο Αρης να μπορεί να αγωνιστεί και να μην υπάρξουν προβλήματα. Αφενός να υπάρξει ολική συμφωνία με τους πιστωτές, αφετέρου να υπάρχουν πόροι στην ομάδα μέσω χορηγιών, μέσω τηλεοπτικών ή όποιων άλλων εσόδων μπορεί να έχει η ομάδα. Εμάς στόχος μας είναι να κρατήσουμε την ομάδα σε επαγγελματικό επίπεδο, να μειώσουμε το χρέος, να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ομάδας. Να γίνει πιο ελκυστική και να μπορέσει κάποιος επενδυτής να ρίξει τα χρήματα του εδώ πέρα. Σε περίπτωση που αποφασιστεί από τις συνελεύσεις των μετόχων ότι η ομάδα θα πάει στην Γ’, εμείς θα παραιτηθούμε άμεσα. Δεν έχουμε κανέναν λόγο ύπαρξης, αν η ομάδα βρεθεί στην Γ’ κατηγορία. Εμείς θα κάνουμε το παν να παραμείνει η ομάδα σε επαγγελματικό επίπεδο» κατέληξε ο πρόεδρος των «κιτρίνων»