Συνεχίζεται και σήμερα η 48ωρη απεργία που εξήγγειλε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ, υλοποιώντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


«Βρισκόμαστε δεκαπέντε μέρες πριν από την εκπνοή του οκταμήνου για τους συναδέλφους του Οικονομικού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πέντε εβδομάδες πριν από την εξάντληση της διαθεσιμότητας και για τα υπόλοιπα 6 ιδρύματα και δεν έχει δρομολογηθεί καμία διαδικασία ένταξης των 1.165 υπό διαθεσιμότητα συναδέλφων, σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις του Υπουργού μετά τον πολύμηνο ηρωικό αγώνα του κλάδου μας το φθινόπωρο», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.


Απαιτούν:
• Παράταση του χρόνου της διαθεσιμότητας και υλοποίηση μέσα σε αυτό το διάστημα της κινητικότητας για όλους τους συναδέλφους ανεξαιρέτως.

• Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νέο σύστημα αξιολόγησης, με βάση το οποίο θέλει να δημιουργήσει νέα δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών που τονίζουν σε ανακοίνωση τους ότι «συντονιζόμαστε για τη διοργάνωση κοινών δράσεων με όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους ΑΕΙ-ΤΕΙ, χωρίς την πίεση των οποίων καμιά κινητοποίηση δεν εξαγγέλλεται και δεν υλοποιείται. Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 13 και 14 Μαΐου από την ΟΔΠΤΕ. Για μας η απεργία αυτή έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Συγκεντρωνόμαστε στις πύλες των Σχολών και προχωράμε σε καθολικό κλείσιμο».