Στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου κατέληξε, για κάποιες ώρες, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης (με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) Γιάννης Κούτρας, ο οποίος συνελήφθη για λεκτική επίθεση κατά αστυνομικών.


Ο υποψήφιος συνελήφθη στην περιοχή της ΧΑΝΘ, όταν είδε αστυνομικούς να ετοιμάζουν την προσαγωγή Βούλγαρου και ενός παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της αστυνομίας, υπήρχαν υποψίες ότι το παιδί είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης από κύκλωμα που προωθεί στην επαιτεία.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζει ότι είδε αστυνομικούς να ελέγχουν «με εξευτελιστικό τρόπο μετανάστες επαίτες και ζήτησε να μάθει το λόγο για τον οποίο γινόταν αυτό. Αυτοί του απάντησαν «δημοκρατικότατα» ότι αν δεν φύγει θα τον συλλάβουν για εξύβριση και απείθεια» -όπως κι έγινε.

Έξω από το ΑΤ Λευκού Πύργου όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων της πόλης σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας. Τελικά, ο υποψήφιος δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο Γ. Κούτρας κατηγορείται ότι διαπληκτίστηκε με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, που έσπευσαν προηγουμένως για έλεγχο στην περιοχή της πλατείας ΧΑΝΘ, μετά από καταγγελία ότι στην περιοχή επαιτεί ανήλικο κοριτσάκι για λογαριασμό ενός Βούλγαρου. Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρεμπόδισε τους αστυνομικούς να κάνουν τον έλεγχο, εξυβρίζοντάς τους.

«Το περιστατικό φανερώνει για άλλη μια φορά πώς μεταφράζεται στην πράξη η ασυδοσία που έχει δώσει στην αστυνομία το δόγμα "νόμος και τάξη" του Δένδια και συνολικά της άθλιας κυβέρνησης των Μπαλτάκων. Όχι μόνο μεταχειρίζονται τους μετανάστες και τους κοινωνικά αποκλεισμένους σαν σκουπίδια, αλλά προσπαθούν και να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί κάθε αγωνιστή που τολμά να ζητήσει το λόγο όταν βλέπει ρατσιστικές συμπεριφορές» σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.