«Κάνε κάτι δραστικό, κόψε το πλαστικό». Το λογότυπο της καμπάνιας κατά της χρήσης πλαστικής σακούλας, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και όχι μόνο, διατίθεται δωρεάν, σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, τυπώνοντάς το στη δική τους πάνινη τσάντα.

Η οικολογική καμπάνια κατά της χρήσης πλαστικής σακούλας, με τίτλο «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε το πλαστικό», την οποία διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2014» του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, «τρέχει» ήδη και θα κορυφωθεί στις 5 Ιουνίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ημέρα έναρξης της 4ης γιορτής περιβάλλοντος του Greenparty Θεσσαλονίκης.  

Κατά τη διάρκειά της, θα διατεθούν δωρεάν πάνινες τσάντες καθημερινής χρήσης, οι οποίες θα φέρουν το σύνθημα και το λογότυπο που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη δράση αυτή. Στόχος της δράσης είναι η προώθηση της χρήσης της επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας, αντί της πλαστικής σακούλας, σε καθημερινή βάση. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί όλους τους φορείς, ιδιώτες και καταστηματάρχες της πόλης να συμμετέχουν ενεργά. Το λογότυπο της εκστρατείας πρόκειται να διατίθεται δωρεάν προς χρήση σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην καμπάνια, τυπώνοντάς το στη δική τους πάνινη-επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα (τηλ. επικοινωνίας:  2313.31.83.58).

Να σημειωθεί ότι το σύνθημα «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε το πλαστικό» αποτελεί έμπνευση μαθητών από το 74ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού προγράμματος της παιδικής HELMEPA. Το γραφιστικό κομμάτι της καμπάνιας επιμελήθηκε το κέντρο ξένων γλωσσών Ευρωγνώση Χαριλάου, ενώ αρχικό υποστηρικτή της δράσης αποτελεί η εταιρία ΑΦΟΙ Νταουλτζή Ο.Ε.