ergastirio_.jpg
Όλες οι ιδιωτικές διαγνωστικές μονάδες υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στην προγραμματισμένη επίσχεση εργασίας του ΕΟΠΥΥ.



Aπό τις 12/05/2014, μέρα που έχει αποφασιστεί και προκηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και είναι υποχρεωτική για όλους τους ιατρούς, οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν τις εξετάσεις τους και να παίρνουν τα χρήματα από τον Οργανισμό.
Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης προχωρούν στην επίσχεση με τα εξής αιτήματα:
  • Αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ 2014 για τις Διαγνωστικές εξετάσεις στο επίπεδο του μέσου όρου του ΟΟΣΑ (570 εκ. Ευρώ).
  • Κάθε παραπεμπτικό το οποίο θα εκτελείται να αμείβεται χωρίς αναδρομικά «κουρέματα», που προξενούν στον πάροχο υγείας μεγάλη οικονομική ζημία και πιθανές απολύσεις εργαζομένων.
  • Εφαρμογή Κατευθυντήριων Οδηγιών Συνταγογράφησης, μέσω Διαγνωστικών Πρωτοκόλλων και ηλεκτρονική παρακολούθηση με ελεγκτικό μηχανισμό από τον ΕΟΠΥΥ για την αποφυγή προκλητής ζήτησης.
  • Άμεση εξόφληση των οφειλομένων.
  • Όχι φορολόγηση ανείσπρακτων ποσών.

Όπως υπογραμμίζουν «Λόγω της επερχόμενης εξάντλησης του προϋπολογισμού του Οργανισμού, τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ αποτελούν πλέον «ακάλυπτες επιταγές». Από τις 12/05/2014, δεν θα γίνονται δεκτά από τα διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ. Θα καλείται ο ασφαλισμένος να καταβάλει το αντίτιμο της συνολικής αξίας του παραπεμπτικού του ΕΟΠΥΥ και να καταθέτει την εκδοθείσα απόδειξη παροχής υπηρεσιών μαζί με το παραπεμπτικό του Οργανισμού στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ με το αίτημα της αποζημίωσης των αντίστοιχων δαπανών».