Πρόβλημα –και πάλι- με τη μεταφορά 5.000 μαθητών στα σχολεία του νομού της Θεσσαλονίκης. Οι αρμόδιοι φορείς δεν κατάφεραν να πληρώσουν τους λεωφορειούχους για τις μεταφορές της περιόδου 2012-2013 και όλα δείχνουν πως θα προχωρήσουν σε αποχή από το μεταφορικό έργο!



Αυτό σημαίνει πως, στο τέλος της χρονικής χρονιάς, θα διαταραχθεί η μαθητική ζωή για 5.000 μαθητές, οι περισσότεροι από τους οποίους ετοιμάζονται για τις εξετάσεις τους.

Σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Συνδέσμου Προακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης, υπογραμμίζουν:

"Για άλλη μια φορά, το ζήτημα της μεταφοράς 5.000 μαθητών στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης έρχεται στην επιφάνεια, με αφορμή την ανικανότητα των αρμόδιων φορέων να ανταποκριθούν επαρκώς στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εκτέλεση των ενταλμάτων πληρωμής.

Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας αλλά και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ότι θα καταβάλουν τα εντάλματα πληρωμής για τη σχολική περίοδο 2012-2013, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό μέχρι σήμερα, διότι η πίστωση δεν εγκρίθηκε από την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑΘ), παρά την πρόσφατη εισήγηση της υπηρεσίας δημοσιονομικού ελέγχου (ΥΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών για θεώρηση των σχετικών ενταλμάτων. Λόγω της ασυνεννοησίας της επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο ΥΜΑΘ και της ΥΔΕ, δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται και πάλι κυριολεκτικά στον αέρα, αναμένοντας την έγκριση των σχετικών ενταλμάτων από το κλιμάκιο Ι του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της 26ης διεύθυνσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την Πολιτεία να μεριμνήσουν για την καταβολή των ενταλμάτων πληρωμής. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνουμε οικονομική αδυναμία να συνεχίσουμε το μεταφορικό έργο και προχωρούμε σε γενική συνέλευση την Παρασκευή 16 Μαΐου, προκειμένου να αποφασίσουμε την αναστολή ή μη της εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου".