Στο 2% διαμορφώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας.


Αυτό προκύπτει από το τέταρτο μέρος της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse RC για τις ευρωεκλογές που δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη στην ιστοσελίδα της εφημερίδας το Ποντίκι.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζει βελτίωση στην παράσταση νίκης και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Αναλυτικά τα στοιχεία έχουν ως εξής:

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,5%, η ΝΔ 21,5%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 8,5%, Ελιά 7,5%, Ποτάμι 7,5%, ΚΚΕ 6,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. 4%, Οικολόγοι Πράσινοι 2%, Γέφυρες 1,5%, ΛΑΟΣ 1%.

Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει, παραμένοντας σταθερός στο 32%, να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, παρότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τις προτιμήσεις προς αυτόν στο 25% (από 24%). Καταλληλότερος όλων ωστόσο εξακολουθεί να είναι -σύμφωνα με τη δημοσκόπηση- ο... κανένας (41% από 42%).

Τέλος, στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μια ποσοστιαία μονάδα και ανεβαίνει στο 46% (από 45%) αυξάνοντας ισόποσα τη διαφορά του από τη ΝΔ, η οποία παραμένει σταθερή στο 39%.