Laikiagora_greenmarket_cre_middle.jpg
Κλειστές θα είναι αύριο, Τρίτη 5 Μαΐου 2014, οι λαϊκές αγορές. Οι πωλητές και παραγωγοί θα πραγματοποιήσουν, από τις 10 το πρωί, εκδήλωση διαμαρτυρίας, κατά του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Όπως είπε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, Νίκος Καζάκος, «με την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, που, κάθε μέρα, βγάζει κι ένα διαφορετικό τερτίπι, οι λαϊκές δεν πρόκειται να ανοίξουν». Προειδοποίησε, δε, τους βουλευτές ότι «αν ψηφίσουν το νομοσχέδιο, που καταστρέφει τους παραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών, θα βλέπουν τη Βουλή με… μαύρο κυάλι»!

Για τον κ. Καζάκο, το νομοσχέδιο «γυρνά της λαϊκές αγορές 20 χρόνια πίσω». Όπως επισήμανε, πωλητές και παραγωγοί ζητούν να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών, αλλά, αντίθετα, να δημιουργηθούν κι άλλοι, σε όλη τη χώρα και πρόσθεσε πως «το νομοσχέδιο είναι γραμμένο στο πόδι», αφού δεν προβλέπει ούτε πώς θα γίνεται η ανανέωση των αδειών.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, «οι λαϊκές αγορές έχουν πάρει άδειες πριν 20 χρόνια. Από τότε διογκώθηκαν σε απίστευτο βαθμό. Για ποια λαϊκή μιλάμε πως θα μπει σε τάξη με το νέο, πρόχειρο, νομοσχέδιο»;