nerit_eidiseis_premiera_20140504_01.png

Με ειδήσεις ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ.

 

Όσοι περίμεναν κάτι εντυπωσιακό, μάλλον απογοητεύτηκαν, αφού, το σήμα των ειδήσεων θύμιζε έντονα (σε βαθμό παρεξηγήσεως) το σήμα των ειδήσεων του BBC. Σε κόκκινο και άσπρο φόντο και το σκηνικό, με την βασική παρουσιάστρια, Αντιριάννα Παρασκευοπούλου, ντυμένη στα καταπράσινα.

Καλά πήγαν τα “απευθείας” του δελτίου, χωρίς τεχνικά προβλήματα, ενώ, όσον αφορά την προβολή κομμάτων και ειδήσεων, το δελτίο άρχισε με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αφήνοντας πίσω τυχόν κυβερνητικές ειδήσεις. Στο ρεπορτάζ για την ανοικτή αγορά υπογραμμίστηκε η έλλειψη αγοραστικής διάθεσης, ενώ προβλήθηκαν ιδιαίτερα και οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, αλλά και η εμφάνιση του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην τηλεόραση του Alpha.

Ενδιαφέρον το θέμα για τα κυκλώματα των λαϊκών αγορών, ενώ δεν έλειψε και ρεπορτάζ από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Γιουροβίζιον.

Εν ολίγοις, η ΝΕΡΙΤ θύμιζε έντονα… ΝΕΤ (που θύμιζε, εξίσου, έντονα ΕΙΡΤ).

Όσον αφορά το νέο λογότυπο, ξένισε, αφού επιλέχθηκε μόνον το γράμμα “Ν” αφήνοντας απέξω λέξεις όπως “ελληνική”, “ραδιοφωνία” ή “τηλεόραση”. Αυτό, όντως, ήταν κάτι διαφορετικό. Ήταν, όμως, καλύτερο;