Ομιλητές με εμπειρία και γνώση στις διεθνείς σχέσεις και την ιστορία της πατρίδας μας θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους σε εκδήλωση εθνικού προβληματισμού με θέμα «Η εθνική μας αυτογνωσία και οι σύγχρονες απειλές κατά του ελληνισμού».


Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαΐου, ώρα 19.00, με αφορμή τα Ελευθέρια της Θράκης, στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ «Ιωάννης Βελλίδης», τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Ο διεθνολόγος, λέκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, θα παρουσιάσει την εισήγησή του με θέμα «Η ανασύνταξη του ελληνισμού μέσα στο περιβάλλον των σύγχρονων κινδύνων».

Οι δυο επόμενες εισηγήσεις θα είναι «Ευρώπη, παιδεία και εθνική ταυτότητα» του Κωνσταντίνου Χολέβα, πολιτικού επιστήμονα, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Εκκλησία», και «Η μεθοδολογία της γενοκτονίας εν καιρώ ειρήνης: η περίπτωση της Θράκης» του Ιωάννη Φριτζαλά, γεωπολιτικού-ιστορικού.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης μαζί με άλλες συνεργαζόμενες οργανώσεις. Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει από τη χορωδία της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί από τον παναγιότατο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου.

Μετά τις εισηγήσεις θα προβληθεί βίντεο για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με χορούς από το χορευτικό συγκρότημα της Θρακικής Εστίας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Καραγιαννόπουλος.