Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «360 Μοίρες» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέτοντας νέα διλήμματα στους πολίτες.

«Η χώρα βρίσκεται στο σημείο της στροφής, είμαστε ένα βήμα πριν από την τελική έξοδο από την κρίση, κι αυτό το νιώθει ο καθένας, βλέπει τα δείγματα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Αν τώρα η επιλογή του λαού είναι να περάσουμε σε πολιτική κρίση, ενώ πάμε να βγούμε από την οικονομική κρίση, θα σεβαστούμε την επιλογή αυτή».

Ο κ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε πως βελτιώνονται τα πράγματα σε μακροοικονομικό και δημοσιονομικό επίπεδο και πως σιγά-σιγά αυτή η βελτίωση φτάνει σε επίπεδο οικογένειας, επιχείρησης, αλλά και σε ατομικό, παραπέμποντας στο πρωτογενές πλεόνασμα και το κοινωνικό μέρισμα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το πώς θα αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα λάβει η «Ελιά», ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι δεν μιλάει για ποσοστά και διερωτήθηκε: «Εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αντέξουν, εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πουν ότι δεν μπορώ να ψηφίζω άλλο, γιατί δεν έχω καμία στήριξη, καμία προοπτική, κανένα ηθικό δικαίωμα να το κάνω, υπάρχει κυβέρνηση;».
Σχολιάζοντας την επόμενη μέρα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «θα τεθεί το ερώτημα αυτό, ο καθένας θα τεθεί προ των ευθυνών του».

 Ερωτηθείς αν θα πει στον κ. Σαμαρά ότι αποχωρεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Δεν θα το πω στον κ. Σαμαρά, θα το πω στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διότι εδώ πρέπει να ξαναενωθεί το έθνος κι όλοι να έρθουν προ των ευθυνών τους. Εδώ το έθνος είναι διχασμένο σε μια βάση τεχνητή, ξεπερασμένη και επικίνδυνη. Έχουμε βρει την ευκολία τώρα, είμαστε τα θύματα εμείς που κάνουμε τη σκληρή πολιτική με κόστος και οι άλλοι είναι αντιμνημονιακοί, χαλαροί. Γιατί το βάρος της ευθύνης της χώρας το έχει το ΠΑΣΟΚ ιστορικά και δεν το έχει η ΝΔ; Γιατί δεν το έχουμε όλα τα κόμματα που κυβερνήσαμε;».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε τέλος και στον ρόλο του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι καθήκον, πιστεύετε ότι είναι απόλαυση; Δεν είμαι κανένας ήρωας αλλά επιτελώ ένα καθήκον».