earth1.jpg
Με μια ματιά τα προγραμματισμένα πολιτικοοικονομικά γεγονότα της Παρασκευής, 9 Μαΐου 2014:

 

9:30 Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας της BUSINESSEUROPE που θα συνεδριάσει στο ξενοδοχείο Astir Palace Βουλιαγμένης. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης θα εκπροσωπήσει, την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την Ημέρα λήξης του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Στις 10.00 θα παραστεί στη δοξολογία που θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ακολούθως θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Στις 16.30 θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας, αρμόδιο για το εξωτερικό εμπόριο κ. Dinkar Khullar. Η συνάντηση θα γίνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης (Νίκης 5-7, 5ος Ορ.)

10.00 Το 20ο Επιστημονικό Συνέδριο φοιτητών Ιατρικής και το 8ο Διεθνές Φόρουμ φοιτητών Ιατρικής αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει ως τις 11 Μαΐου στο ΑΠΘ.

11.00 Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου Θεσσαλονίκης όπου υλοποιείται το πρόγραμμα διανομής φρούτων σε μικρούς μαθητές στα σχολεία θα επισκεφθεί την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Αθανάσιος Τσαυτάρης.   Μάλιστα έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές.   Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό εκτός από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο υπουργός Μακεδονίας -Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.   Επίσης ο κ. Τσαυτάρης θα μοιράσει φρούτα στους μαθητές.

11.00 Εκδηλώσεις εορτασμού των αγώνων εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού. 11.00 Δοξολογία στον Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης 11.30 κατάθεση στεφάνων στο Γ ΣΣ 12.30 Κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Κοιμητήρια Ζέιτελινγκ.

12.00 Εκδήλωση με θέμα “Μάθε για την Ευρώπη σε 84 λεπτά, στο BLOCK 33.

12:15 Η επίσημη παρουσίαση του έργου του Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, Ξενή Σαχίνη, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Θεσσαλονικέων Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ της Αίθουσας Τελετών του Ιδρύματος (είσοδος από Εγνατία).

13.30 Ημέρα δράσης στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ, για τη στήριξη του πολυπολιτισμικού σχολείου "ΟΔΥΣΣΕΑΣ”. Συγκέντρωση βιβλίων.

14:00 Ο Ράινχαρντ Μπουτικόφερ  συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου). Στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχουν, επίσης, ο συντονιστής της ΕΓ των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος και η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ελεάννα Ιωαννίδου.

15.30 Εκτακτο δ.σ. στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κ. Μακεδονίας, για τις εκμισθώσεις των ακινήτων των δήμων.

16.00  Προβολή κορεατικών κινηματογραφικών ταινιών στην αίθουσα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

18.00 Γαστρονομική γιορτή στην πλατεία Ναυαρίνου, ένα street food party, με τίτλο «οι Γειτονιές των Γεύσεων» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival, αύριο Παρασκευή 9 Μαΐου 2014. Στη γευστική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00 έως τις 20:30, θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους από καταστηματάρχες της ιστορικής γειτονιάς του κέντρου (μεζεδοπωλεία, ουζερί, παραδοσιακά ταβερνάκια) εδέσματα από τη θεσσαλονικιώτικη κουζίνα. Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν οι ήχοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και μουσικές επιλογές από DJ's.

19.00 Η «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα «Αξιοποιούμε τη δύναμη της γης», όπου θα παρουσιαστούν οι προτάσεις του συνδυασμού για την αξιοποίηση της γεωθερμίας προς όφελος των αγροτικών εκμεταλλεύσεων αλλά και του ιαματικού τουρισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 19.00 στο ξενοδοχείο «Ξενία», στις Σέρρες. Την παρουσίαση θα κάνουν η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Πόπη Καλαϊτζή και ο υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης Σερρών Αθανάσιος Μπαζδάνης.

19.00 30 Χρόνια Προσφοράς στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό από τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Εκδήλωση στους χώρους των ΤΕΦΑΑ.

19:30 Κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλ. Κοραή στον Πειραιά. Θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της ημέρας λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014, στη Ρόδο.