Εκδήλωση για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων με θέμα «Επιχειρώ Οικολογικά», στο πλαίσιο του προγράμματος «Εθελοντές για το Περιβάλλον», διοργανώνει ο δήμος Καλαμαριάς και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ την Τετάρτη 14 Μαΐου.


Η εκδήλωση απευθύνεται σε ιδιοκτήτες καταστημάτων του δήμου που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για θέματα αειφόρου διαχείρισης, εξοικονόμησης ενέργειας και νερού και περιορισμού απορριμμάτων στις επιχειρήσεις τους.

Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με έξυπνες και απλές πρακτικές εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, καθώς και ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων τους.
Με το πέρας των παρουσιάσεων θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ενδιαφέρον και δέσμευση για την εφαρμογή κάποιων από αυτές τις πρακτικές στα καταστήματά τους.
Ως απόδειξη συμμετοχής θα αποδοθεί σ' αυτούς ένα διακριτικό σήμα, το οποίο θα είναι αυτοκόλλητο και θα τοποθετείται στα καταστήματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαΐου, ώρα 18:00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Καραμαούνα 1, Πλατεία Σκρα.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:
Παρασκευόπουλος Στέφανος, Καθηγητής Οικολογίας & Αγωγής στην Προστασία του Περιβάλλοντος, Π.Τ.Ε.Α., Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Μπούσιου Ευαγγελινή, Περιβαλλοντολόγος MSc
Τσαβδαρίδου Αναστασία, Πολιτικός Μηχανικός, υποψήφια διδάκτωρ στη Διαχείριση Υδατικών Πόρων
Ηλιούδη Χαρίκλεια, Πολιτικός Μηχανικός, MSc Περιβάλλοντος
 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος:
http://www.ethelontes-perivallon.gr/

Η δράση χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης- Εθνική Υπηρεσία στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση».