"Βαρύς" ήταν ο πέλεκυς για τον "Δικέφαλο" του Βορρά από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ όσον αφορά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου της Μ. Τετάρτης, κόντρα στον Ολυμπιακό.


Συγκεκριμένα,  η ομάδα της Θεσσαλονίκης τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση τριών (-3) βαθμών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Οι «ασπρόμαυροι»  έπειτα από  την απόφαση αυτή, θ’ αντιμετωπίσουν - στην Τούμπα - τον Ατρόμητο(3η αγωνιστική) και τον Παναθηναϊκό (6η αγωνιστική) κεκλεισμένων των θυρών. 

Βέβαια, όσο αφορά την ποινή αφαίρεσης βαθμών τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, τη χρονική στιγμή που η πειθαρχική επιτροπή δεν αναφέρει από ποιον βαθμολογικό πίνακα (πλέι οφ ή πρωταθλήματος) πρέπει να αφαιρεθούν οι (τρεις) βαθμοί, ενώ δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ.


Τέλος, από τον κύκλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έγινε γνωστό αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, πως θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης ευελπιστώντας σε μείωση της ποινής.