Περισσότεροι από 500 άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, αν τελικά ισχύσουν τα πρόστιμα και η εντολή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης να ξηλωθούν μέσα σε 30 μέρες οι θαλάσσιες εγκαταστάσεις των ναυπηγείων. Μάλιστα ο αριθμός αυτός φτάνει και τους 1000 εργαζόμενους στα πέντε ναυπηγεία που λειτουργούν, όταν αυξάνεται η δουλειά.



Οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες των ναυπηγείων βρίσκονται σε απόγνωση. Σε μια ύστατη προσπάθεια θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα το πρωί, μαζί με το νομικό τους σύμβουλο, ώστε να κινηθεί η νομική διαδικασία για την άρση του προστίμου και της εντολής του Λιμεναρχείου.

«Όταν έρχονται τα σκάφη του Λιμεναρχείου, το Πυροσβεστικό και άλλα υπηρεσιακά σκάφη, τότε τα ναυπηγεία είναι καλά. Τότε ξεχνάνε τις άδειες και το πρόβλημα που υπάρχει» λέει αγανακτισμένος στο SN ο Βασιλάκης Θεολόγος, ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Μακεδονία.

Το πρόβλημα των ναυπηγείων λιμνάζει εδώ και δεκαετίες. Καμμία τοπική αρχή ή τα συναρμόδια υπουργεία δεν κατάφεραν να δώσουν λύση, ώστε τα ναυπηγεία να αποκτήσουν την πολυπόθητη άδεια λειτουργείας και να αποτελέσουν έναν πραγματικό πόλο ανάπτυξης για τη περιοχή.

«Έχουμε χάσει δουλειές που είχαν επιδότηση από την Ε.Ε. επειδή δεν έχουμε άδειες. Δουλειές πολλών χιλιάδων ευρώ που θα απασχολούσαν περισσότερο κόσμο. Δεκαετίες τώρα τους παρακαλάμε να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Να μας δώσουν χώρο και άδειες, αλλά οι πάντες αδιαφορούν» τονίζει ο κ. Βασιλάκης.

Το πρόβλημα των ναυπηγείων είναι άλυτο από την εποχή του διορισμένου νομάρχη Παπαδόπουλου. Λύση δεν έδωσαν ούτε οι μετέπειτα αιρετοί νομάρχες και στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας.

Ο φάκελος της πρότασης για τη μεταφορά των ναυπηγείων στη περιοχή του Δενδροποτάμου – Καλοχωρίου, κιτρινίζει επί δεκαετίες στα συρτάρια των αρμοδίων υπηρεσιών.



Αν τελικά δεν βρεθεί λύση τα πέντε ναυπηγεία θα κλείσουν, αφού χωρίς θαλάσσιες εγκαταστάσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ανεργία εκατοντάδες άτομα, εργαζόμενοι και εργολάβοι.