zouni_valtinos_fm100_20140428_01

Δυο από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς τους, το Γρηγόρη Βαλτινό και την Πέμυ Ζούνη, φιλοξένησε τη Δευτέρα 28 Απριλίου η εκπομπή «Αφιερωμένο» του

Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης fm100, στο πλαίσιο της σειράς αφιερωματικών εκπομπών στο Κ.Θ.Β.Ε.

Οι συναντήσεις τους εδώ και χρόνια, πολλές και σημαντικές: «Ερωτική Αναρχία», «Στοίχημα», «Ανθή», «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», «Πρόβα Νυφικού».

Αυτή τη φορά συναντιούνται στο στούντιο μιας ραδιοφωνικής εκπομπής, δέκα χρόνια μετά την τελευταία τους συνεργασία, ο μεν Βαλτινός ως μέλος του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε. η δε Ζούνη ως σκηνοθέτης της «Αρρώστιας της νιότης» που ανεβαίνει από το Κ.Θ.Β.Ε. στις 30 Απριλίου.

Μίλησαν κι οι δυο για τις παραστάσεις τους, (ο Γρηγόρης Βαλτινός παρουσιάζει αυτή την περίοδο στη Θεσσαλονίκη το «Δείπνο με φίλους»), τις κοινές πορείες και τις αγάπες τους, τα όνειρα και τις αγωνίες τους για το μέλλον! Στάθηκαν στη Βιρτζίνια Γουλφ που αγάπησαν και θεωρούν την κορυφαία στιγμή τους.

-«Εκεί η Πέμυ άλλαξε πίστα»

-«Ναι αλλά για να την αλλάξω, πήρα τα σκηνοθετικά δώρα που γενναιόδωρα μου προσέφερε ο Γρηγόρης, από ενζενύ μ’ έκανε σκληρή ντάμα, ο ρόλος μου χάρισε το βραβείο Κοτοπούλη κι είναι μεγάλο δώρο αυτό! »

-«Μπαίνω στον πειρασμό, εξαιτίας της να θέλω να το ξανακάνω το έργο, και γιατί όχι στο Κρατικό»

Η κουβέντα φυσικά, δεν μπορούσε να μην έρθει σε όσα συνέβησαν το πρωί με την περιπέτεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και φίλου τους Γιάννη Βούρου…

Ο Γρηγόρης Βαλτινός ήταν χειμαρρώδης: «Υπάρχουν κάποια χρέη από το παρελθόν στο ΙΚΑ, έχει γίνει διακανονισμός, και μάλιστα τα χρήματα της επιχορήγησης περνάνε με κωδικό απευθείας στο ΙΚΑ, χωρίς να φτάνουν ποτέ στα ταμεία του Κρατικού, το σύστημα δεν ενημερώθηκε ότι μπήκε η δόση κι έσπευσαν να συλλάβουν το Βούρο. Ας συλλάβουμε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε., επειδή κάτι δεν πήγε καλά στο σύστημα, κι όλες οι βρωμιές που έκαναν οι πολιτικοί στο παρελθόν θα διορθωθούν, εύγε!»

Η Πέμυ Ζούνη σχολίασε, λέγοντας: «Εμένα με απογοητεύει το επίπεδο όλων μας που σχολιάζουμε και κατηγορούμε με μεγάλη ευκολία, χωρίς καν να ρωτήσουμε, να μάθουμε τι έχει συμβεί, η έλλειψη σοβαρότητας και η ευκολία της κιτρινίλας. Το λέω επειδή ξέρω χρόνια το Βούρο και τον έχω δει τον τελευταίο καιρό κι από κοντά πως δουλεύει. Είμαστε έτοιμοι να κόψουμε τα πόδια κάποιου την ώρα που προσπαθεί να είναι άψογος».

Υ.Γ. : «Οι Δευτέρες του Κρατικού» θα ολοκληρώσουν αυτό τον κύκλο τους την ερχόμενη Δευτέρα με καλεσμένη την πρόεδρο του Κ.Θ.Β.Ε. κ. Μένη Λυσαρίδου