Συνεχίζονται οι έρευνες για το αγνοούμενο αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Στη μάχη της αναζήτησης ρίχνεται από σήμερα κι ένα βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο, το HMS Tireless. 

Περίπου δέκα αεροπλάνα και εννέα πλοία από έξι χώρες συμμετέχουν ήδη στις έρευνες στον Ινδικό ωκεανό, σε μία ζώνη περίπου ίση με το μέγεθος της Βρετανίας, εκεί όπου θεωρείται ότι έχει καταπέσει το αεροσκάφος.
Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, οι έρευνες για την πτήση MH370 μετατοπίστηκαν 500 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά, σε μία ζώνη περίπου 1.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ. Ωστόσο η κακοκαιρία και η έλλειψη αξιόπιστων πληροφοριών δυσχεραίνουν τις προσπάθειες εντοπισμού των συντριμμμιών του αεροσκάφους.
«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της εποχής μας. Το οφείλουμε στον κόσμο, το οφείλουμε σε εκείνες τις οικογένειες να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε την άκρη», δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ.
Κι αν από τις αυστραλιανές αρχές ζητείται υπομονή και επιμονή μέχρι την ανεύρευση κάποιου στοιχείου σχετικά με το εξαφανισμένο Boeing, από την πλευρά της Μαλαισίας δεν ακολουθείται η ίδια γραμμή. Ο ίδιος ο  πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Nατζίμπ Ραζάκ, εξέφρασε τον φόβο του ότι το μυστήριο της εξαφάνισης του αεροπλάνου μπορεί να μη λυθεί ποτέ. Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Μαλαισίας Καλίντ Αμπού Μπακάρ λέγοντας πως η έρευνα μπορεί να διαρκέσει πάρα πολύ, αλλά ακόμη και έτσι η αιτία του δυστυχήματος ενδέχεται να παραμείνει άγνωστη.