Το δικό τους,  προσωπικό γραμματόσημο απέκτησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, φορέα διοργάνωσης της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, Μαρία Πασχαλίδου. 


Στο πλαίσιο εκδήλωσης  στην πλατεία Αριστοτέλους από τη Θεσσαλονίκη –ΕΠΝ 2014 και τα ΕΛΤΑ, παρουσιάστηκε το ειδικό γραμματόσημο που εκδόθηκε για τον θεσμό. Εκεί υπήρχε ειδικό μηχάνημα που φωτογράφιζε όποιον το επιθυμούσε και τον έκανε... γραμματόσημο. Έτσι απέκτησαν το δικο τους γραμματόσημο ο κ. Μπουτάρης και η κ. Πασχαλίδου.

Με το γραμματόσημο των ΕΛΤΑ το μήνυμα της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.  Το γεγονός αυτό τόνισε σε χαιρετισμό του ο κ. Μπουτάρης,  επισημαίνοντας: «Η συνεργασία με τα ΕΛΤΑ που είχε στόχο  την κυκλοφορία του γραμματοσήμου μέσω του οποίου γίνεται παγκόσμια γνωστή η Θεσσαλονίκη και η ΕΠΝ 2014, παράλληλα δίνει  έμφαση στην έννοια της αλληλογραφίας σε μία εποχή που κυριαρχούν τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Τα γράμματα, οι κάρτες, είναι πράγματα που μένουν».