Σε μια κίνηση καλής θέλησης, αλλά και αποκλιμάκωσης της έντασης προχωρά η Μόσχα.>>>

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε πως αποσύρει ένα μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού από τα Ουκρανικά σύνορα, ώστε να καθησυχάσει τη Δύση, πως δεν θα προχωρήσει σε επέμβαση εναντίον της Ουκρανίας.

Η δύναμη του τάγματος δεν είναι ξεκάθαρη, ωστόσο ένα ρωσικό τάγμα συνήθως δε διαθέτει περισσότερους από 1.000 άνδρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία πως έχει συγκεντρώσει 30.000-40.000 στρατιώτες κοντά στη μεθόριο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας χαιρέτισε την κίνηση αυτή. Παράλληλα υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Μέρκελ, κατά την οποία την ενημέρωσε για την απόσυρση του ρωσικού τάγματος και συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία.

«Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε την καγκελάριο ότι διέταξε τη μερική απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν και τα πιθανά μέτρα, που μπορούν να ληφθούν για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση σε Ουκρανία και Υπερδνειστερία. Η τελευταία είναι μια ρωσόφωνη περιοχή της Μολδαβίας στα σύνορα με την Ουκρανία και σύμφωνα με τον ανώτατα στρατιωτικό διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, οι ρωσικές δυνάμεις στα ουκρανικά σύνορα θα μπορούσαν να κινηθούν προς την Υπερδνειστερία.