Ικανοποιημένος για την πορεία της τραπεζικής ενοποίησης εμφανίστηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα το μεσημέρι, μετά τη συνεδρίαση του Ecofin, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 

Οι τράπεζες στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ασφαλείς, είπε ο κ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του φιλόδοξου σχεδίου της τραπεζικής ενοποίησης και μέχρι τα μέσα Απριλίου θα είναι έτοιμοι οι σχετικοί κανονισμοί προς ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα πρέπει να επικυρωθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι από τα 50 δισ. ευρώ που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίησή τους από το πρόγραμμα, χρησιμοποιήθηκαν ήδη τα 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών και τα 14 δισ. ευρώ για την εκκαθάριση τραπεζών όπου χρειάστηκε. Τα υπόλοιπα 11 δισ. ευρώ απομένουν ως «μαξιλάρι». Εάν δεν χρειαστούν, θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους, τόνισε. 
Ερωτηθείς εάν θα τον ενδιέφερε μια μετακίνησή του στη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε πως αυτό είναι θέμα του πρωθυπουργού: «Δεν έχω κάνει καμία σχετική συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Η τύχη ενός υπουργού και ενός διοικητή μιας κεντρικής τράπεζας βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού και του κοινοβουλίου». 
Ωστόσο, ύστερα από την επιμονή των δημοσιογράφων στην ίδια ερώτηση, απάντησε: «Όχι. Είμαι ευτυχής που είμαι στο υπουργείο Οικονομικών».