pame_diadilosi_20130716_02.jpg

Δυο απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη –και μάλιστα την ίδια ώρα: Η μια από το ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ και η άλλη από το ΠΑΜΕ.

 

Η συγκέντρωση του ΕΚΘ θα γίνει στις 10.30πμ, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Την ίδια ώρα (10.30 π.μ.) θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ –αυτή στην πλατεία Δικαστηρίων, μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει, επίσης, πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Καθηγητές θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση, στις 10 τ πρωί, στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Από εκεί θα πάνε, εν πορεία, στο χώρο μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για τη συγκέντρωση των ΕΚΘ και ΕΔΟΘ.

Προβλήματα στα νοσοκομεία

Λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Το ίδιο θα γίνει και στα νέα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ.

Κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, υπηρεσίες της περιφέρειας), αλλά και οι δημοτικές υπηρεσίες, καθώς στην απεργία παίρνουν μέρος και τα μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ, αντιδρώντας στην κινητικότητα – διαθεσιμότητα.

Χωρίς αστικά λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που γίνονται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την οποία κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Πραγματοποιούν 24ωρη απεργία γι αυτό και σήμερα θα κυκλοφορεί μόνον ένα αστικό λεωφορείο ανά γραμμή, με το προσωπικό ασφαλείας.

Ποια τρένα δε θα κυκλοφορήσουν

Αλλαγές και στα δρομολόγια του ΟΣΕ. Σήμερα, Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 (ημέρα της απεργίας), καταργούνται όλες οι επιβατικές και εμπορικές αμαξοστοιχίες καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου. Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης – Αθηνών οι αμαξοστοιχίες 600 και 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Τετάρτη προς Πέμπτη) από Αθήνα (600) και Θεσσαλονίκη (601), αντίστοιχα.

Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 (επόμενη ημέρα της απεργίας), μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης καταργείται η αμαξοστοιχία IC 82 και μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης καταργείται η αμαξοστοιχία 1681.