kalafatis_diakirixi_20140318_02.jpg

Απίστευτη τρικλοποδιά βάζουν, μέσα από τη Νέα Δημοκρατία, στον Σταύρο Καλαφάτη!

 

Με φωτογραφική τροπολογία του Γιάννη Μιχελάκη, υπουργού Εσωτερικών, βαπτίζεται στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και έχει τη δυνατότητα επανεκλογής, παρά το ότι δεν είχε παραιτηθεί εγκαίρως (18 μήνες πριν τις εκλογές) από τη θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, στην παράταξη Μπουτάρη, την “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη”, ούτε είχε ιδρώσει το αυτί τους, όταν, πριν δυο βδομάδες, γνωστό “γαλάζιο” blog (taxalia.blogspot.com), είχε δημοσιοποιήσει το θέμα. Αντιδήμαρχος που έχει στενές φιλικές σχέσεις με τον δήμαρχο, έλεγε χαρακτηριστικά πως “δεν υπάρχει θέμα”. Κι αν, κανείς, πιστέψει τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, με την παράταξη “Θεσσαλονίκη – Ανοικτή Πόλη”, την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν δίκιο να μην ενδιαφέρονται για την “εξέλιξη”.

«Ο ''εναλλακτικός'' και ''αντισυμβατικός'' δήμαρχος Μπουτάρης κατόρθωσε σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια να μπολιαστεί με τη μέγιστη δυνατή αναξιοπρέπεια ώστε να καταδέχεται να είναι υποψήφιος και πάλι χάρη σε τροπολογία της τελευταίας στιγμής που εισήγαγε ο υπουργός της μνημονιακής κυβέρνησης Γιάννης Μιχελάκης» αναφέρει η παράταξη.

Σημειώνεται πως: «σύμφωνα με το νόμο αυτής της ίδιας κυβέρνησης, ο κ. Μπουτάρης δεν είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος, διότι δεν παραιτήθηκε από πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου 18 μήνες πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Με τον ίδιο τρόπο που διοικεί το δήμο, ξεχνώντας, δηλαδή τα σοβαρά προβλήματα της πόλης, ο κ. Μπουτάρης ''ξέχασε'' να παραιτηθεί εγκαίρως. Τώρα, τον επαναφέρει στη ''νομιμότητα'' ο δεύτερος μετά τον κ. Βενιζέλο, μέντοράς του, ο κ. Μιχελάκης.  Την ίδια ώρα χιλιάδες Έλληνες, δημοτικοί υπάλληλοι και άλλοι λειτουργοί, δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα κοινά της πόλης τους, λόγω ασυμβιβάστων που θέσπισαν κατά καιρούς οι κυβερνήσεις της γαλαζοπράσινης δεξιάς». 

Η «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» τονίζει πως δεν επιθυμεί να κερδίσει τον αγώνα με «στημένο διαιτητή». «Όμως, με αυτή τη φωτογραφική διάταξη της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ο κ. Μπουτάρης αποδεικνύει ότι ήταν και παραμένει  ο ''δήμαρχος της καρδιάς τους''» αναφέρει η παράταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στρατόπεδο Καλαφάτη το θέμα συζητήθηκε ιδιαίτερα. Μπορεί, όπως έλεγαν συνεργάτες του, “ο Σταύρος να μην είναι πολιτικός που θα εκμεταλλευόταν κάτι τέτοιο, αφού θεωρεί ‘ανφέρ’ να κερδίσει τις εκλογές με τέτοιον τρόπο”, όμως, η εξέλιξη με την τροπολογία Μιχελάκη σχολιάστηκε δυσμενώς.