xrima_02[3]

Για ζωτικής σημασίας αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας που εισακούστηκε, κάνει λόγο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) αναφερόμενο στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για τον άμεσο συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ.

 
«Ο επιχειρηματικός κόσμος έχει βιώσει και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις παρενέργειες της κρίσης, των φοροεπιδρομών, της έλλειψης ρευστότητας. Με την ανακοίνωση του ο πρωθυπουργός στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι το επιχειρείν δεν μπορεί να είναι το μόνιμο υποζύγιο, που έρχεται, συνεχώς, αντιμέτωπο με την ασυνέπεια της πολιτείας» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Σαμαράς προχώρησε ένα βήμα παραπέρα καθώς ανακοίνωσε ότι τα πρόστιμα, που επιβλήθηκαν σε ιδιώτες λόγω μη καταβολής ΦΠΑ του κράτους, καταργούνται».

«Οι εν λόγω εξαγγελίες είναι ιδιαίτερα ενισχυτικές για την ρευστότητα, βασική προϋπόθεση ωστόσο αποτελεί η άμεση εφαρμογή τους και η επέκταση τους και σε επιχειρήσεις με μικρότερο ετήσιο τζίρο από αυτόν που προβλέπεται σήμερα, δηλαδή τις 500.000 ευρώ» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.