Στη δυνατότητα που είχε να γνωρίσει σε βάθος τα προβλήματα κάθε συνοικίας της πόλης, περπατώντας και συνομιλώντας με κατοίκους πολλές φορές στο παρελθόν, ανεξάρτητα από προεκλογικές περιόδους, αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».


«Έχω προτείνει στον κ. Μπουτάρη να βγει λίγο από το κέντρο της πόλης, να περπατήσουμε μαζί στις γειτονιές, στην Τούμπα, στα Ξυλάδικα, στην Ξηροκρήνη, στην Αγία Μαρίνα, στην Αγία Τριάδα, στο Ντεπώ. Εκεί θα φανεί ποιος πάει για πρώτη φορά και ποιον θυμούνται οι πολίτες», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης.
Ένα «συγκροτημένο και ρεαλιστικό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη, με απλές και εφικτές λύσεις για τα προβλήματα κάθε γειτονιάς», σχεδιάζεται στο συνδυασμό «Εντάξει».
Οι λύσεις περιλαμβάνουν «αξιοποίηση δημοτικών οικοπέδων για πάρκινγκ, σχολεία και παιδικούς σταθμούς», καθώς και «ήπιες παρεμβάσεις στο εσωτερικό κυκλοφοριακό δίκτυο κάθε συνοικίας», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «αυτά είναι ευθύνη του δημάρχου» και κανενός άλλου.
«Χρειαζόμαστε δήμαρχο-εργάτη, να δουλεύει σκληρά για τη Θεσσαλονίκη, να αναλαμβάνει ευθύνες δίνοντας λύσεις και όχι να ψάχνει πώς θα μεταθέσει τις ευθύνες του αλλού», συμπλήρωσε.
Αναφορικά με το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καλαφάτης εμφανίστηκε θετικός υπό όρους «στην είσοδο στρατηγικού επενδυτή που θα εκτινάξει την αναπτυξιακή του δυναμική», τονίζοντας, ότι η αξιολόγηση μια τέτοιας εξέλιξης «εξαρτάται από τα ανταποδοτικά οφέλη για την πόλη», σε κάθε σενάριο αξιοποίησης.
«Αυτό που με απασχολεί, είναι το πώς θα κερδίσει η πόλη», επεσήμανε. «Πώς να δημιουργηθούν νέες θέσεις δουλειάς, να γίνει η Θεσσαλονίκη διεθνής κόμβος μεταφορών, να ενισχυθεί η εξωστρέφειά της».