Η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας βρέθηκαν, σήμερα Τρίτη, στο πλευρό των 1.250 εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την 24ωρη χθεσινή απεργία, ενάντια στην πρόθεση της διοίκησης να μετατρέψει την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση σε ατομικές συμβάσεις εργασίας, η κ. Χαραλαμπίδου χαρακτήρισε ύψιστης σημασίας τη διατήρηση της συλλογικής σύμβασης (ΣΣΕ).
«Όπως θα δείτε, στο πρόγραμμα της παράταξής μας τα εργασιακά και η υγεία παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι η τελευταία ασπίδα προστασίας των εργαζομένων και πρέπει να διατηρείται ως κόρη οφθαλμού. Αλλιώς τα σχέδια της όποιας εργοδοσίας μπορούν πολύ εύκολα να περάσουν, καθώς η ατομική διαπραγμάτευση είναι πάντα σε βάρος του εργαζόμενου που είναι η αδύναμη πλευρά. Παράλληλα, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου συνεχίζει το καταστροφικό έργο της, με το άρθρο 3 του πολυνομοσχεδίου προχωρά την πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, με την κατάργηση των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, τη διαδικασία για την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κ.α. Μόνο με αγώνα μπορείτε να διατηρήσετε την επιχειρησιακή σύμβαση και κυρίως να είστε όλοι μαζί, συνδέοντας τον αγώνα σας με τους άλλους κλάδους που πλήττονται», τόνισε η κ. Χαραλαμπίδου.
Το μεσημέρι η κυρία Χαραλαμπίδου επισκέφτηκε τη Χαλυβουργία όπου συναντήθηκε και συζήτησε με εργαζόμενους και τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα και τις θέσεις του περιφερειακού σχήματος της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας.
Αύριο Τετάρτη η Δ. Χαραλαμπίδου θα περιοδεύσει στο νομό Πιερίας και θα παρουσιάσει σε συνέντευξη τύπου στην Κατερίνη τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Στάθη Συμεωνίδη. Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στο Λιτόχωρο.