Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επιστρέφει στις επάλξεις! Όχι τις ποδοσφαιρικές, αλλά πρόκειται να δώσει μία σειρά διαλέξεων στο διάσημο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, περνώντας μάλιστα και από συνέντευξη! 
Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του όμως δεν επιστρέφει για αυτό! Αντιθέτως, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αρχίζει μία εντελώς νέα καριέρα ως καθηγητής στο φημισμένο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ! Ο πολυνίκης τεχνικός, ο οποίος κάθισε στον πάγκο της Γιουνάιτεντ για 26 ολόκληρα χρόνια, θα δώσει μία σειρά διαλέξεων με τίτλο: “Η επιχείρηση της ψυχαγωγίας, των Μέσων Ενημέρωσης και του Αθλητισμού”, αρχής γενομένης από τον επόμενο Μαϊο.

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω αυτή την ευκαιρία να συμβάλω σε ένα τόσο σεβαστό πανεπιστημιακό χώρο. Έχω ξοδέψει ήδη αρκετό χρόνο στο Χάρβαρντ και πραγματικά ανυπομονώ να αναπτύξω τις σχέσεις μου και τις δραστηριότητές μου με τους σπουδαστές”, τόνισε ο Σερ Αλεξ.

Για να πάρει τη θέση ο Φέργκιουσον έκανε μία σειρά συνεντεύξεων το 2012 με την καθηγήτρια business administration του Χάρβαρντ Ανίτα Ελμπέρσε.