EKLOGES_0060.jpg

Ακόμη και η περίπτωση να μην γίνουν εκλογές στην ώρα τους, στη Θεσσαλονίκη, τον ερχόμενο Μάιο, εξετάζεται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, μετά από αυτό που είδαν, πρωί – πρωί σήμερα, οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΠΚΜ…

 

Πήγαν, σήμερα το πρωί, στο Καλοχώρι, στις αποθήκες όπου κρατείται το εκλογικό υλικό και διαπίστωσαν πως ήταν λεηλατημένες! Άγνωστοι είχαν σπάσει την πόρτα, είχαν εξουδετερώσει το συναγερμό κι είχαν κλέψει τα… σιδερένια πλαίσια τα οποία στηρίζουν τα παραβάν!

«Αν κάποιος έκλεβε τις κάλπες, ή κάποιο άλλο από τα υλικά, δε θα υπήρχε πρόβλημα, αφού οι προμηθευτές θα μπορούσαν να ετοιμάσουν άλλες», μας είπε η προϊσταμένη της υπηρεσίας. Και πρόσθεσε: «Τα μεταλλικά πλαίσια των παραβάν, όμως, είχαν κατασκευαστεί τη δεκαετία του ‘80, σε εργαστήριο που έχει κλείσει! Θα πρέπει να διεξαχθεί αμέσως έρευνα για να εντοπιστούν άλλα εργαστήρια που να κάνουν την ίδια δουλειά, να γίνει νέος διαγωνισμός (αφού οι όροι του προηγούμενου προέβλεπαν την αντικατάσταση φθαρμένων, ή χαμένων πλαισίων από την ίδια επιχείρηση) και να προμηθευτούμε τα νέα πλαίσια. Υπολογίζουμε ότι χρειαζόμαστε άλλους τέσσερις με έξι μήνες γι αυτό»!

Νομικοί με γνώσεις στην εκλογική νομοθεσία υποστηρίζουν ότι, αυτό δεν είναι πρόβλημα, αφού ο νόμος προβλέπει τη διενέργεια εκλογών μετά από τρεις μήνες, στην ίδια περιφέρεια, για έκτακτους λόγους. Όμως πολιτικοί επισημαίνουν ότι αυτό θα είναι καταστροφικό, αφού οι ψηφοφόροι θα γνωρίζουν, πλέον, τα αποτελέσματα σε άλλες περιοχές της χώρας και θα επηρεαστούν!

Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια μέρα, οι υπηρεσίες έχουν πάρει φωτιά και εύχονται, του χρόνου τέτοια μέρα, να μην υπάρχουν παρόμοια προβλήματα. Καλό σας μήνα!