Φιλορώσοι διαδηλωτές άρπαξαν όπλα και εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτήρια στην Ανατολική Ουκρανία.>>>
Φιλορώσοι διαδηλωτές που εισέβαλαν στο αρχηγείο των υπηρεσιών ασφάλειας στην πόλη Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας κατάσχεσαν όπλα και η τροχαία έχει αποκλείσει τις εισόδους στην πόλη, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.
"Άγνωστοι που βρίσκονται στο κτίριο εισέβαλαν στο οπλοστάσιο του κτιρίου και κατάσχεσαν όπλα", αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών  κ. Αβάκοφ έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης σε άλλη ανατολική πόλη, το Χάρκοβο, εκκαθαρίστηκε από τους αυτονομιστές διαδηλωτές. Φιλορώσοι διαδηλωτές εισέβαλαν επίσης στο κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στην πόλη Νονέτσκ χθες.
Την ίδια στιγμή Ρώσος στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε έναν Ουκρανό αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού στην ανατολική Κριμαία,σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας. Ο Ουκρανός αξιωματικός είναι από τα λιγοστά θύματα, που έχουν ανακοινωθεί από τη στιγμή, που η Ρωσία ανέλαβε τον έλεγχο της Κριμαίας.
Το υπουργείο έδωσε λίγες πληροφορίες για το περιστατικό που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στην πόλη Νοβοφιοντόροβκα. 

"Παγώνει" η Μόσχα την εισαγωγή ουκρανικών γαλακτοκομικών

Η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τις εισαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων έξι ουκρανικών επιχειρήσεων, στο τελευταίο μίας σειράς ρωσικών μέτρων που πλήττουν την οικονομία της Ουκρανίας.
Η Rospotrebnadzor ανακοίνωσε ότι "διαπιστώθηκε έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις ότι τα προϊόντα αυτά παραβιάζουν τους κανονισμούς που ισχύουν για τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Η Ρωσία έχει κατ΄επανάληψιν κατηγορηθεί ότι επιβάλλει ως κυρώσεις εμπορικούς περιορισμούς κατά των εταίρων με τους οποίους έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις της. Έτσι, παλαιότερα είχε διακόψει τις εισαγωγές κρασιών από τη Γεωργία και των γαλακτοκομικών προϊόντων από τις βαλτικές χώρες.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ