Επιδεινώθηκαν οι εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, λέει το 88% των Ελλήνων, έναντι 57% των πολιτών στην υπόλοιπη ΕΕ. Αυτό προκύπτει από την κοινοτική δημοσκόπηση Ευρωβαρόμετρο, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επηρέασε η κρίση την ποιότητα των όρων εργασίας στην ΕΕ.
Μετά την Ελλάδα τα υψηλότερα ποσοστά επιδείνωσης καταγράφονται στην Ιταλία (86%), στη Σλοβενία (84%) και στην Πορτογαλία (78%). Απογοητευτικό είναι το αποτέλεσμα και σε ό,τι αφορά την ποιότητα των εργασιακών συνθηκών στην Ελλάδα με το 82% των Ελλήνων να τις θεωρεί κακές, έναντι 43% στην ΕΕ.
Σημειωτέον, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, υπάρχει ένα ποσοστό 16% των Ελλήνων που θεωρεί καλές τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα μας!
Μετά την Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας όσον αφορά τις συνθήκες εργασίες στη χώρα τους καταγράφονται στους Ούγγρους (79%), στους Ισπανούς (76%) και στους Ιταλούς (73%).
Στη δε ερώτηση «σε γενικές γραμμές είστε ικανοποιημένοι από τις σημερινές εργασιακές συνθήκες στη χώρα σας;» το 62% των Ελλήνων απάντησε αρνητικά (23% στην ΕΕ) και το 38% θετικά (77% στην ΕΕ).
Μετά τους Έλληνες το χαμηλότερο ποσοστό ικανοποίησης καταγράφεται από τους Ισπανούς (53%).
Οι Έλληνες, τέλος, σε ποσοστό 63% είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι από το ωράριο εργασίας (80% στην ΕΕ), ενώ τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε το 36% (19% στην ΕΕ).