mpoytaris_kalafatis_01.jpg

Απάντηση στη συνέντευξη Καλαφάτη, στην οποία δήλωνε ότι έρχεται να δουλέψει για τη Θεσσαλονίκη, δίνει με μακροσκελή ανακοίνωσή της η παράταξη “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” του Γιάννη Μπουτάρη.

 

«Καλωσορίζουμε τον κ. Σταύρο Καλαφάτη στην πόλη και χαιρετίζουμε τη δήλωσή του ότι έρχεται για να δουλέψει για τη Θεσσαλονίκη. Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι υπόσχεται όσα ήδη πέτυχε η “Πρωτοβουλία” (εξωστρέφεια, ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και ενίσχυση του τουρισμού για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υποστήριξη της αστικής επιχειρηματικότητας, δικτύωση των φορέων της πόλης κλπ) και υιοθετεί τον προγραμματικό μας στόχο για τη δημιουργία μητροπολιτικής διοίκησης στη Θεσσαλονίκη».

Μεταξύ άλλων τον κατηγορεί για μνημονιακή πολιτική: «Την ίδια περίοδο που ο ίδιος ψήφιζε ένα προς ένα όλα τα μέτρα που έπληξαν ανεπανόρθωτα την Τοπική Αυτοδιοίκηση (μείωση επιχορηγήσεων κατά 55%, μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, μείωση προσωπικού λόγω διαθεσιμότητας, κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας κλπ) εμείς: Σώσαμε τον δήμο από την οικονομική κατάρρευση, μετά την κακοδιαχείριση πολλών ετών από την προηγούμενη διοίκηση. Δημιουργήσαμε πλεόνασμα και το επιστρέψαμε στους δημότες, μειώνοντας τα τέλη κατά 20%», υποστηρίζεται.

Όσον αφορά το μηδενισμό των δημοτικών τελών προς τους μετρόπληκτους, η “Πρωτοβουλία” ισχυρίζεται πως «ήταν αποφάσεις της παρούσας διοίκησης, οι οποίες όμως δεν εγκρίθηκαν από την αποκεντρωμένη διοίκηση, δηλαδή την αρχή που διορίζει η κυβέρνηση, στην οποία ο ίδιος συμμετείχε ως υπουργός».

Τέλος, για το κυκλοφοριακό, η “Πρωτοβουλία” θεωρεί ότι είναι δημιούργημα της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας: «Όσο για το κυκλοφοριακό που υπόσχεται ότι θα λύσει, αναρωτιόμαστε πώς θα τα καταφέρει. Παίρνοντας πίσω την ψήφο του για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας; Οι υποσχέσεις είναι εύκολες, όμως οι δημότες έχουν και κρίση και μνήμη», καταλήγει η ανακοίνωση.