Με τη συμμετοχή παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, η κεντρική εκδήλωση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ο Ανακυκλωσούλης σώζει το περιβάλλον». 
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και περιλαμβάνει δράσεις, θεματικές πρωτοβουλίες και παιχνίδια προκειμένου να μυηθούν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες στη διαδικασία της ανακύκλωσης. 

Επίσης στα γυάλινα περίπτερα της Νέας Παραλίας θα λειτουργήσει έκθεση εικαστικών δημιουργιών των παιδιών και των παιδαγωγών τους από ανακυκλώσιμα υλικά. Τα παιδιά από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης θα εκθέσουν τις δημιουργίες τους στον «Κήπο της Άμμου» και στον «Κήπο των Εποχών» και τα παιδιά από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» στο Περίπτερο της Μεσογείου. 

 Παράλληλα στο περίπτερο του «Κήπου των Γλυπτών» θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική δράση από στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τα προγράμματα που υλοποιούνται στο Δήμο για την Ανακύκλωση και την Καθαριότητα. Επίσης θα υπάρξει ενημέρωση για τις ορθές πρακτικές της ανακύκλωσης και θα γίνει διανομή εντύπων, πληροφοριακού υλικού, προβολή ενημερωτικών video και παρουσίαση των νέων απορριμματοφόρων της ανακύκλωσης και των νέων κάδων 240 και 660 lt.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι εκδηλώσεις και οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Ήταν από τους βασικούς μας στόχους από την έναρξη του προγράμματος της Ανακύκλωσης στο μπλε κάδο. Έτσι για τρίτη χρονιά συνεχίσαμε τα μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης συνολικά σε 20.000 μαθητές και παράλληλα από αυτό το μήνα εφαρμόζουμε το νέο πρόγραμμα “ανακύκλωση στις αυλές μας” σε περίπου 100 σχολεία. Δίνουμε βαρύτητα στα παιδιά και θέλουμε να είναι οι πρεσβευτές της Ανακύκλωσης για την καθολική ανάπτυξη της. Οι μικροί δημότες γίνονται το παράδειγμα, ενώ μας αποδεικνύουν με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους ότι αγαπούν την πόλη και σέβονται το περιβάλλον», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς. 

«Μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας τα παιδιά μπορούν να μάθουν να σέβονται το περιβάλλον και να παρεμβαίνουν δημιουργικά. Για το σκοπό αυτό τα καλλιτεχνήματα τα οποία εμπνεύστηκαν κατά τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Ανακύκλωση θα εκτεθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνουμε», αναφέρει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.