Kalafatis_FocusFm_20140402_01.jpg

Την εκτίμησή του ότι η διοίκηση του δήμου απέτυχε στην αποστολή της εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη.

Σχολιάζοντας την επιμονή του δημάρχου να ζητά δεύτερη ευκαιρία, ο Σταύρος Καλαφάτης διατύπωσε το εξής ερώτημα: «Από πού κι ως που; Γιατί; Για να ολοκληρώσει το “μηδέν;»

«Σκεφτείτε τι είχε πει προεκλογικά ο κ. Μπουτάρης και τι έκανε τελικά», υπογράμμισε. «Στα βασικά ζητήματα της καθημερινότητας, όπως το κυκλοφοριακό και η καθαριότητα, όχι μόνο δεν υπάρχει βελτίωση, αλλά αντίθετα υπάρχει επιδείνωση.»

Επισημαίνοντας την ανάγκη «οι πολιτικοί αγώνες να διεξάγονται σε ένα πολιτισμένο πλαίσιο» πρόσθεσε: «Φυσικά θα υπάρχει αντιπαράθεση, πιθανότατα σκληρή, αλλά θα εστιαστεί σε πολιτικό επίπεδο. Στα πεδία της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας.»

Σημείωσε πως προτιμά να μιλά επί της ουσίας: «Φυσικά σκοπεύω να διεκδικήσω περισσότερες αρμοδιότητες σε μια Θεσσαλονίκη που μπορεί να παίξει μητροπολιτικό ρόλο. Αλλά παράλληλα, με ενδιαφέρει να δίνω λύσεις με τα δεδομένα που έχω στη διάθεσή μου.»