Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκε σήμερα το πρωί, πέντε λεπτά πριν από τις 6. Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των πυροτεχνουργών του ΤΕΕΜ βρίσκεται σε εξέλιξη.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο άφησε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε τρέχοντας, ενώ λίγα λεπτά μετά, στις 5.10-5.15 έγιναν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα «Zougla» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ότι παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο βρίσκεται επί της οδού Αμερικής και θα εκραγεί σε 45 λεπτά. Σημειώνεται ότι στο σημείο όπου άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση ΙΧ και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.
Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει ήδη τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από το σημείο της έκρηξης.
Σίμος Κεδίκογλου
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδόκογλου είπε αναφερόμενος στο γεγονός: «Προφανής στόχος των δραστών είναι να αλλάξουν την ατζέντα. Δε θα επιστρέψουμε στους τρομοκράτες να πετύχουν τον στόχο τους», ενώ συμπλήρωσε ότι «πάνω απ' όλα αυτήν τη στιγμή είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr