Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή σήμερα του 9ου Διεθνή Μαραθώνιου "Μέγας Αλέξανδρος" ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ο μαραθώνιος ξεκινά από την Παλιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο. 


 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, θα γίνουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές συνθήκες ανά δήμο:

1) Στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου  δεν θα επιτρέπεται  από τις 3μμ η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι την οδό Κατσαντώνη, στην οδό Κατσαντώνη, από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι την οδό Φλώρου, στην οδό Φλώρου από την οδό Κατσαντώνη μέχρι την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την οδό Φλώρου μέχρι το ύψος της Πλατείας  Ευόσμου (οδός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ).

2) Στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, δεν θα επιτρέπεται  από τις 4μμ η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στην οδό  Αγίας Παρασκευής, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου, στην οδό Θ. Χατζίκου, από την οδό Αγ. Παρασκευής μέχρι την Λεωφ. Δενδροποτάμου, στην Λεωφ. Δενδροποτάμου, από την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την οδό 28ης  Οκτωβρίου και μόνο στο ρεύμα πορείας προς την οδό Καραολή  Δημητρίου, στην οδό 28ης Οκτωβρίου, από την Λεωφ. Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Μ. Αλεξάνδρου και μόνο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς ανατολικά, στην οδό  Μ. Αλεξάνδρου, από την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι την πλατεία Επταλόφου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Από τις 2μμ ως τις 6.30μμ δεν θα επιτρέπεται επίσης η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων πέριξ της πλατείας Επταλόφου και συγκεκριμένα στις συμβολές της με τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Ελ. Βενιζέλου και Γ. Χαλκίδη. Στην οδό Μ. Αλεξάνδρου του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης από ώρα 4μμ και μέχρι το πέρας της λαμπαδηδρομίας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις της παραγράφου (2).
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους γύρω δρόμους.

3) Επίσης, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν θα επιτρέπεται από τις 5μμ η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στην οδό Ν. Κουντουριώτη, από τον κόμβο Δικαστηρίων μέχρι το ύψος της Λεωφ. Νίκης, στη Λεωφ. Νίκης, από την ύψος της οδού Ν. Κουντουριώτη μέχρι την Πλατεία Λευκού Πύργου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής. Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν τις διαδρομές και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.